Puntulis: Muižnieka neapstiprināšana amatā bija sarežģīts lēmums (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kultūras ministrs Nauris Puntulis
Kultūras ministrs Nauris Puntulis Foto: Valsts kanceleja

Valdības lēmums neapstiprināt Indriķi Muižnieku Latvijas Universitātes (LU) rektora amatā bija sarežģīts, trešdien, 28. augustā, Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" pauda kultūras ministrs Nauris Puntulis (VL-TB/LNNK).

Puntulis pastāstīja, ka vakar Ministru kabinets zināmā mērā atradās šķīrējtiesas lomā. Skaidrojot, kāpēc balsojis par Muižnieka neapstiprināšanu amatā, Puntulis sacīja, ka vēlējies atbalstīt izglītības un zinātnes ministri Ilgu Šuplinsku (JKP), cienot viņas kā ministres lēmumu.

Puntulis pieminēja arī otru argumentu savam balsojumam - Muižnieka čekas kartīti. Lai gan tiesa Muižnieka saistību ar čeku nav atzinusi, ministrs norādīja, ka grib, lai augstskolu pārvaldība būtu tīra, bez mazākās šaubu ēnas.

"Šuplinskai bija iespēja mūs pārliecināt un viņa to izdarīja. Ja man būtu pretējs viedoklis un es juridiski viņu mēģinātu pārliecināt par pretējo, tā būtu cita situācija. Šis bija absolūti juridisks jautājums," pastāstīja ministrs.

Kā ziņots, valdība otrdien pēc ilgām diskusijām nolēma neapstiprināt Muižnieku LU rektora amatā, jo Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) skatījumā rektora vēlēšanās ir pārkāpta Augstskolu likumā un likumā "Par Latvijas Universitātes Satversmi" noteiktā LU rektora ievēlēšanas kārtība un noteikumi.

Valdība pieņēma lēmumu par Muižnieka neapstiprināšanu LU rektora amatā un ņēma vērā partijas "KPV LV" ministru speciālo viedokli, kuri nebija gatavi atbalstīt IZM sagatavoto rīkojuma projektu par Muižnieka neapstiprināšanu LU rektora amatā. Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) uzsvēra, ka valdība nevar būt arbitrāžas tiesa, savukārt ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) sliecās atbalstīt LU studentu pausto, kuri aizstāvēja augstskolas autonomijas principu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu