Krievijas varasiestādes noliedz, ka būtu iesaistītas Čečenijas kara veterāna slepkavībā Berlīnē (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vācijas policija. Ilustratīvs attēls.
Vācijas policija. Ilustratīvs attēls. Foto: AP/Scanpix

Bijušais speciālo spēku desantnieks un Čečenijas kara veterāns Zelimhana Hangošvili, kurš pagajušajā nedēļā tika nogalināts Berlīnē, iespējams, bijis Krievijas aģenta upuris, vēsta ārvalstu mediji.

Vācijas policija paziņojusi, ka neilgi pēc vīrieša slepkavības arestēts kāds 49 gadus vecs vīrietis no Krievijas, vēsta britu raidorganizācija BBC. Krievijas varasiestādes noliegušas, ka būtu iesaistītas Hangošvili slepkavībā.

Slepkava savam upurim, kas bija ceļā uz mošeju, pietuvojās no aizmugures un divas reizes iešāva. Uzbrucējs aizbēga, izmantojot velosipēdu. Divi pusaudži esot redzējuši, kā iespējamais vainīgais upē izmet ieroci un parūku, un par to informējuši policiju.

Aculiecinieki notikušo raksturoja kā pasūtījuma slepkavību.

Policijas ūdenslīdēji vēlāk Šprē upē vēlāk atrada pistoli "Glock", parūku un velosipēdu, vēstīja laikraksts "Bild am Sonntag".

Tiek vēstīts, ka Hangošvili ir Otrā čečenu kara (1999.-2009. gads) veterāns, kurš vēlāk pievienojās Gruzijas pretterorisma vienībai.

2012. gadā viņa pārstāvētā vienība bija iesaistīta operācijā pret kaujiniekiem, kas Lopotas aizā pie Dagestānas robežas bija saņēmuši ķīlniekus.

Vācijas plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka slepkavība tiek uzskatīta par atriebību saistībā ar upura militāro pagātni. Iepriekš vīrietis divreiz izdzīvojos divos slepkavības mēģinājumos.

Viens no piecu bērnu tēva dēliem sacīja, ka Hangošvili ir izdzīvojis četros slepkavības mēģinājumos. Iepriekšējais noticis Tbilisi 2015. gadā, vēstīja laikraksts "B.Z.".

Pēdējos gados upuris ar pieņemtu identitāti dzīvojis Berlīnē.

"Bild" vēstīja, ka Vācijas policija viņu iekļāvusi iespējamo islāmistu kaujinieku sarakstā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu