"Neaug pat mušmires, putni nelido - mirusī zona." Krievijas iedzīvotājus satrauc kodolnegadījuma sekas (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Severodvinska
Severodvinska Foto: Wikipedia.org

Krievijas varasiestādes nolēmušas pārbaudīt radiācijas līmeni Baltās jūras salās netālu no Arhangeļskas poligona, kur 8. augustā notika sprādziens, pēc kura reģionā bija novērojams radiācijas līmeņa pieaugums. Par pārbaužu iemeslu kalpojis kādas sievietes ieraksts sociālajos tīklos par vides piesārņojumu, vēsta Krievijas ziņu aģentūra "Interfax".

Sieviete sociālajā tīklā "VKontakte" 18. augustā publicējusi vairākas fotogrāfijas ar Kemskas rajona salām. "Piedāvāju apskatīt, kas aug Baltās jūras salās 10 dienas pēc eksperimenta Severodvinskā," rakstīja sieviete. "Neaug pat mušmires, putni nelido, vistenes izzudušas pilnībā - mirusī zona."

Nākamajā dienā viņa vērsusies pie reģiona vadītāja Artura Parfenčikova, aicinot paskaidrot, ko plānots darīt, lai pārbaudītu vides drošību un noskaidrotu, kāda var būt sprādziena ietekme uz iedzīvotāju veselību. 

» "Tas bija pilnīgs haoss!" Divi ārsti atklāj detaļas par noslēpumaino kodolnegadījumu Arhangeļskā

Parfenčikovs 26. augustā paziņojis, ka eksperti vietējo varas pārstāvju klātbūtnē kādā ciemā pārbaudījuši radiācijas līmeni. Tie esot bijuši normas robežās. 2. septembrī tikšot uzsāktas radiācijas līmeņa pārbaudes Kemskas un Belomorskas rajonos.

Jau tika ziņots, ka sprādziens poligonā Arhangeļskas apgabalā notika 8. augustā. Incidentā gājuši bojā vismaz pieci valsts uzņēmuma "Rosatom" darbinieki. Krievijas Aizsardzības ministrija nav atklājusi detalizētāku informāciju par notikušo. "Rosatom" uzstāj, ka sprādziens noticis, veicot darbus, kas saistīti ar dzinēja iekārtas izotopu barošanas avotu.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu