ASV priekšlikumi Izraēlas un palestīniešu miera plānam netiks atklāti līdz Izraēlas parlamenta vēlēšanām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Palestīna
Palestīna Foto: TVNET

Ilgi solītie ASV priekšlikumi Izraēlas un palestīniešu miera plānam netiks atklāti līdz septembrī gaidāmajām Izraēlas parlamenta vēlēšanām, trešdien, 28. augustā, pavēstīja Baltā nama īpašais sūtnis.

"Mēs esam nolēmuši, ka neatklāsim miera vīziju (vai tās daļas) līdz Izraēlas vēlēšanām," tviterī pavēstīja Džeisons Grīnblats.

Šādi sūtnis, pēc visa spriežot, centās kliedēt neskaidrību par plāna publiskošanas laiku, kas radusies pēc prezidenta Donalda Trampa atšķirīgajiem vēstījumiem nedēļas nogalē.

Francijā G7 samita kuluāros tiekoties ar Ēģiptes prezidentu Abdelfatahu as Sisi, Tramps sacīja, ka iepazīstināšana ar plānu notiks pēc vēlēšanām, tomēr ļāva noprast, ka zināms ieskats plānā tiks sniegts drīzumā.

"Es uzskatu, ka jūs varēsiet redzēt, kāds ir plāns, pirms vēlēšanām," žurnālistiem sacīja Tramps.

Šajā pašā reizē Tramps sacīja, ka palestīnieši "gribēs noslēgt vienošanos". Viņš arī aizstāvēja savu lēmumu apturēt finansējumu ANO aģentūrai, kas sniedz atbalstu palestīniešu bēgļiem.

Tramps vairākkārt sacījis, ka ir proizraēliskākais ASV prezidents vēsturē.

Miera plānu, ko izstrādājis Trampa znots Džareds Kušners, palestīnieši noraidījuši vēl pirms tā publiskošanas.

Kaut arī plāna politiskā daļa nav zināma, Kušners iepazīstinājis ar ekonomisko pusi, kas paredz plašas ārzemju investīcijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu