Pasečņiks: Jūtu, ka NBA ir ļoti tuvu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anžejs Pasečņiks
Anžejs Pasečņiks Foto: EPA/Scanpix

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks pirms došanās uz Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmssezonas treniņnometni zina, ka ir tuvu spēlēšanai līgā un ir tam psiholoģiski gatavs, basketbolists trešdien pastāstīja televīzijas raidījumā "Hattrick ar Puči".

Pēc piedalīšanās NBA Vasaras līgā Pasečņiks drīzumā dosies uz kādas vārdā vēl nenosauktas līgas komandas pirmssezonas treniņnometni. "Visu vasaru gatavojos [NBA klubu treniņnometnēm], zinu, kas man jāizdara, un es uz to eju," televīzijas raidījumā teica sportists.

Pirms došanās uz ASV basketbolists Armandam Pučem televīzijas raidījumā "Hat-trick" 360TV HD kanālā izteica pārliecību par veiksmi nākotnē NBA.

"Es jūtu, ka NBA ir ļoti tuvu, un es esmu optimists. Jau kopš 18 gadu vecuma, Visu laiku klīst visādas baumas, ka varu tur nokļūt. Un tas velkas jau piecus gadus. Jūtu, ka šis ir tas brīdis, kad tam beidzot ir jānotiek. Psiholoģiski esmu tam gatavs, fiziski arī – šajā vasarā esmu trenējies tā kā nekad. Ja tagad nebūšu uzlabojis savu ķermeni, tad nezinu, ko es vēl varu darīt."

"Vienkārši gribu aizbraukt un parādīt to, ko es māku, pārsteigt visus. Zinu, ka varu daudz vairāk, nekā es rādu," Pasečņiku neuztrauc laukumā aizvadītās minūtes. "Esmu komandas spēlētājs, es labi spēlēju pikenrolu, kas NBA ir vajadzīgs. Un es varu labi segt - tas ir tas, kas vajadzīgs pikenrola aizsardzībā. Un muskuļi man ir "uzkačāti" pēc šīs vasaras," plusus uzskaitīja Latvijas basketbolists, kura dzīslās rit lietuviešu, igauņu, krievu un ukraiņu asinis.

Pasečņikam padomus devuši arī citi Latvijas spēlētāji NBA: "Mūsu spēlētāji NBA ir ieteikuši būt pārliecinātam par sevi, neklausīties, ko citi komandas basketbolisti saka, būt bišķiņ egoistam, domāt par sevi. Un nedomāt, kad saņem bumbu, bet mest pa grozu. Ja sāksi par daudz domāt, viņi nosēdinās tevi uz soliņa un sapratīs, ka neesi gatavs."

Zinot, ka Vasaras līgā spēlētāji laukumā darbojas ļoti individuāli, arī Pasečņiks mēģināja uzreiz mest pa grozu: "Zināju, ka pie bumbas Vasaras līgā Vašingtonas "Wizards" rindās daudz netikšu. Tāpēc katru reizi, kad to saņēmu, man tas bija jāizmanto, jāmet pa grozu, bija jābūt tādam pašam egoistam kā visi pārējie. Nezinu, cik labi tas sanāca. Darīju, cik varēju, taču mēģināju arī pagaidīt un pieņemt pareizos lēmumus, nesasteigt. Es domāju, ka parādīju to, kas man jāparāda," vērtē basketbolists, kuram drīzumā izšķirsies, vai viņš jau šo sezonu aizvadīs pasaules spēcīgākajā basketbola līgā.

NBA komandu oficiālās nometnes lielākoties sākas septembra beigās, bet pirms sezonas sākuma klubi arī aizvada pārbaudes spēles, kas šogad paredzētas laika posmā no 30.septembra līdz 18.oktobrim. Savukārt 2019./20.gada sezona sāksies 22.oktobrī.

Pasečņiku 2017.gada NBA draftā pirmajā kārtā ar kopējo 25.numuru izvēlējās Orlando "Magic" komanda, tomēr neilgi pēc tam tiesības uz viņu tika aizmainītas uz Filadelfijas "76ers". Pēdējās četras sezonas Pasečņiks ir pavadījis Grankanārijas "Herbalife" sastāvā Spānijas spēcīgākajā līgā, kur pērn viņš 26 čempionāta spēlēs vidēji mačā guva 5,4 punktus, kā arī izcīnīja 1,8 atlēkušās bumbas.

Tāpat basketbolists pirmo reizi spēlēja ULEB Eirolīgas turnīrā, kurā aizvadīja 22 mačus, caurmērā atzīmējoties ar 7,2 punktiem un 3,6 atlēkušajām bumbā spēlē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu