Cenšoties pārspēt personīgo ātruma rekordu, bojā gājusi pasaules ātrākā autobraucēja Džesija Kombsa (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Frederick M. Brown / AFP

Sacīkšu autobraucēja Džesija Kombsa, kurai piederēja tituls "ātrākā sieviete uz četriem riteņiem", nomira otrdien, 27. augustā, mēģinot pārspēt personīgo ātruma rekordu, vēsta raidsabiedrība CNN.

ASV, Oregonas štatā esošajā Alvordas tuksneša sālsezerā 36 gadus vecā Kombsa, kura bija arī televīzijas pārraižu vadītāja, ar reaktīvo automašīnu centās sasniegt gandrīz 996 kilometrus stundā lielu ātrumu, kad piedzīvojusi avāriju, kurā gāja bojā.

Kombsa vēlējās labot savu ātruma rekordu, kuru sasniedza 2016. gadā - 769 kilometrus stundā lielu ātrumu. Divus gadus vēlāk viņa sasniedza āri 777 kilometrus stundā lielu ātrumu, taču tas netika atzīts par rekordu, jo mašīnai radās tehniskas problēmas un tā nevarēja veikt otru braucienu.

Nozīmīga bija arī viņas aizraušanās ar sieviešu lomu un tiesībām autosportā un autobūves nozarē. Viņai piederēja sieviešu metināšanas rīku līnija, kā arī programma, kas veltīta sieviešu iespēju nodrošināšanai un izglītošanai, apmācot sievietēm ar auto saistītas prasmes.

Valērija Tompsone, pirmā sieviete, kas tiek uzskatīta par "ātrāko sievieti uz diviem riteņiem" pauda pārdzīvojumus vietnē "Twitter" par kolēģes un draudzenes aiziešanu mūžībā, ievietojot fotogrāfijas ar abām sportistēm kopā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu