Par "Swedbank" grupas vadītāju izraudzīts Jenss Henriksons

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFI

"Swedbank" padome izraudzījusies Jensu Henriksonu par "Swedbank" grupas prezidentu un izpilddirektoru, kurš uzsāks darbu ne vēlāk kā oktobrī, nomainot pagaidu vadītāju Andersu Kārlsonu, aģentūru LETA informēja bankā. 

Henriksons darbu "Swedbank" vadībā sāks, atstājot apdrošināšanas uzņēmuma "Folksam" vadītāja amatu. 

"Henriksona personā "Swedbank" iegūst vadītāju, kurš sevī apvieno līdera pieredzi, lieliskas komunikācijas spējas un plašas zināšanas par banku un finanšu nozari kopumā. Henriksonam ir nepieciešamās prasmes un pieredze, lai risinātu bankai šobrīd ļoti svarīgus jautājumus - gan tos, kas radušies līdz ar nesenajiem pārmetumiem pavasarī, gan tos, kas saistīti ar tehnoloģiskajiem izaicinājumiem banku sektoram raksturīgajai konkurencei. Turklāt Henriksonam ir izpratne gan par sabiedrības attīstību Zviedrijā un Baltijā, gan arī liela cieņa pret "Swedbank" vērtībām un mantojumu," sacīja "Swedbank" padomes priekšsēdētājs Jērans Pēšons.

Agrākajās darba gaitās Henriksons ir bijis Stokholmas biržas "Nasdaq OMX" izpilddirektors. Tāpat viņš ir bijis arī Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) valdes loceklis Vašingtonā, kur bija atbildīgs par sadarbību ar Baltijas un Ziemeļvalstu reģionu, un līdzdarbojās arī Latvijas un Islandes SVF programmās. Karjeras sākumā Henriksons ir bijis arī "Swedbank" starpbanku attiecību vadītājs, un viņam ir ilgstoša pieredze strādājot Zviedrijas Finanšu ministrijā, kur viņš ir ieņēmis dažādus amatus, tai skaitā bijis valsts sekretārs un darbojies Eiropas Savienības Finanšu un ekonomikas komitejā. 

"Mans galvenais uzdevums "Swedbank" vadītāja amatā ir atjaunot uzticību bankai, turpināt pilnveidot tās ilgtspējas profilu un veiksmīgo digitalizācijas procesu. Ņemot vērā bankas 200 gadu ilgās tradīcijas un vēsturi, daudzos kompetentos darbiniekus un lojālos klientus, mums ir visi priekšnosacījumi tam, lai nākotnē turpinātu stiprināt bankas pozīcijas," norādīja Henriksons.

Līdz Henriksona amatā stāšanās brīdim, Kārlsons turpinās pildīt "Swedbank" pagaidu vadītāja pienākumus. Pēc tam viņš atgriezīsies savā līdzšinējā amatā, pildot "Swedbank" grupas finanšu direktora pienākumus.

Jau ziņots, ka "Swedbank" grupas padome 28.martā atbrīvoja no amata bankas prezidenti Birgiti Bonnesenu.

Kopš februāra "Swedbank" tikusi pievērsta uzmanība saistībā ar mediju ziņoto, ka caur to plūdušas lielas summas, kam varētu būt saistība ar naudas atmazgāšanu. Zviedrijas sabiedriskās televīzija SVT vēstīja par aizdomām, ka starp Dānijas bankas "Danske Bank" un "Swedbank" Baltijas struktūrvienībām laikā no 2007. līdz 2015.gadam plašā apmērā un sistemātiski notikuši aizdomīgi pārskaitījumi, kuru kopējā summa sasniegusi vismaz 40 miljardus Zviedrijas kronu (3,8 miljardi eiro). Aptuveni 50 klientu skaitā bijušas ārzonas kompānijas un korporatīvie klienti, kas neveic reālu uzņēmējdarbību.

Zviedrijas "Swedbank" ir meitasbankas visās trīs Baltijas valstīs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu