"Tas patiesībā ir likumīgi." Lielbritānijas ārlietu ministrs aizstāv parlamenta darbības apturēšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lielbritānijas ārlietu ministrs Dominiks Rābs
Lielbritānijas ārlietu ministrs Dominiks Rābs Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas ārlietu ministrs Dominiks Rābs piektdien aizstāvēja savas valdības lēmumu uz laiku apturēt parlamenta darbu, apgalvojot, ka lēmumam nav nekāda sakara ar centieniem nepieļaut likumdevēju debates par valsts izstāšanos no ES.

"Ideja, ka tā kaut kādā ziņā ir varmācība pret konstitūciju, ir blēņas. Tas patiesībā ir likumīgi. Tas ir pilnīgi piemēroti. Tam ir precedents," Helsinkos ES ārlietu ministru sanāksmē skaidroja Rābs.

Citi ES ārlietu ministri pauda bažas, ka arvien ticamāka šķiet potenciāli kaitīga un ļoti dārga Lielbritānijas izstāšanās no bloka bez vienošanās.

Vairums ministru atteicās komentēt britu valdības lēmumu, bet Luksemburgas ārlietu ministrs Žans Aselborns sacīja, ka parlamenta darbības apturēšana uz laiku "demokrātijā ir tāda veida process, kas ne gluži atbilst noteikumiem".

Jau ziņots, ka Lielbritānijas karaliene Elizabete II šonedēļ piekrita premjerministra Borisa Džonsona lūgumam pirms "Brexit" uz laiku apturēt parlamenta darbu.

Karalienes oficiālo padomnieku sanāksme - Slepenā padome - paziņoja, ka parlamenta darbs tiks apturēts ne agrāk kā pirmdien, 9. septembrī, un ne vēlāk kā ceturtdien, 12. septembrī. Parlamentu paredzēts atkal sasaukt pirmdien, 14. oktobrī.

Sašutusī opozīcija paziņoja, ka Džonsons lūdzis parlamenta darba apturēšanu, apzināti cenšoties nobremzēt parlamenta deputātu mēģinājumus nepieļaut bezvienošanās "Brexit".

Džonsona lēmums pirms gaidāmās valsts izstāšanās no ES apturēt parlamenta darbu, kas izraisījis sašutumu no proeiropeiski noskaņoto deputātu un bezvienošanās "Brexit" pretinieku puses, ceturtdien apstrīdēts tiesās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu