Lasmanis kļuvis par rezultatīvāko 3x3 basketbolistu pasaulē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kārlis Lasmanis
Kārlis Lasmanis Foto: FIBA.com

Latvijas 3x3 basketbola komandas "Rīga Ghetto Basket" spēlētājs Kārlis Lasmanis kļuvis par rezultatīvāko basketbolistu Pasaules tūrē, kā arī izpildījis visvairāk bumbas triecienus grozā no augšas, vēstī Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA).

25 gadus vecais Lasmanis rezultatīvākā spēlētāja godu nopelnīja īsi pēc tam, kad šonedēļ Ungārijā viņa pārstāvētā komanda iekļuva Pasaules tūres "Masters" turnīra finālā, kurā gan cieta zaudējumu.

Lasmanis šajā "Masters" turnīrā demonstrēja lielisku sniegumu, lielākoties esot savas komandas rezultatīvākais spēlētājs. Iepriekš 3x3 Pasaules tūres līdera godu ieņēma Dusans Buluts.

Lasmanis ir ne tikai rezultatīvākais 3x3 Pasaules tūres basketbolists, vidēji spēlē izceļoties ar 7,2 punktiem, kopumā gūstot 166, viņš arī izpildījis visvairāk "dankus", 11 reizes triecot bumbu grozā no augšas.

Spēlētājs 2017.gadā ar Latvijas 3x3 basketbola izlasi izcīnīja uzvaru Eiropas kausā, bet kopš tā laika viņa karjera šajā sporta veidā sasniegusi jaunas virsotnes - Dohas un Prāgas "Masters" turnīros šosezon izcīnītas uzvaras, abos turnīros nopelnot vērtīgākā spēlētāja balvu.

Tāpat spēlētājs šosezon Pasaules kausa finālā izcīnīja sudraba godalgu.

Savukārt cīņā par atlēkušajām bumbām labākā spēlētāja godu izpelnījies Lasmaņa komandas biedrs Agnis Čavars, kopumā savācot 135 atlēkušās bumbas, bet vidēji mačā tas izdevies 5,9 reizes.

Zīmīgi, ka Lasmaņa un Naura Mieža sadarbība laukumā jau kādu laiku izpelnījusies pasaules uzmanību. Miezis ieguvis iesauku "Betmens", tāpēc abu duo nereti tiek dēvēts par "Miezi un Robinu".

Nākamais turnīrs Lasmanim un "Rīga Ghetto Basket" paredzēts piektdien, kad Latvijas komanda uzsāks dalību Eiropas kausā, kas šogad norisinās Ungārijas pilsētā Debrecenā.

"Riga Ghetto Basket" pagaidām nodrošināta līdzdalība Pasaules tūres turnīros arī Naņdzjinā (12.-13.oktobrī). Par iespēju startēt citos posmos jācīnās "Challenger" sērijas turnīros.

3x3 basketbols iekļauts 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu