Augustā audzis reitings visām Saeimā ievēlētajām partijām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Partijas "Saskaņa" logo.
Partijas "Saskaņa" logo. Foto: Zane Bitere/LETA

Augustā audzis reitings visām Saeimā ievēlētajām partijām, vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma", atsaucoties uz socioloģisko pētījumu centra SKDS veikto aptauju.

Ja Saeimas vēlēšanas norisinātos augustā, visvairāk vēlētāju - 16,1% - atbalstītu "Saskaņu". "Saskaņas" reitings audzis pirmo reizi pēc vairāku mēnešu krituma. Jūlijā tas bija 14,7%, jūnijā - 15,8%, bet maijā - 17,5%. Tieši "Saskaņa" augustā piedzīvojusi lielāko reitinga kāpumu - par 1,4 procentpunktiem.

Otro vietu partiju reitingā ieņem premjera pārstāvētā "Jaunā Vienotība", kurai reitings pieaudzis no 8,5% jūlijā līdz 8,8% augustā.

Trešo vietu reitingā ar 0,7 procentpunktu atbalsta pieaugumu saglabājusi Saeimas opozīcijā esošā Zaļo un zemnieku savienība, sasniedzot 7,6% atzīmi.

Ceturtajā un piektajā vietā SKDS veidotajā partiju reitingā ierindojas valdībā pārstāvētās nacionālā apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un Jaunā konservatīvā partija (JKP), kura pakāpusies no sestās vietas mēnesi iepriekš. Šos politiskos spēkus augustā būtu gatavi atbalstīt attiecīgi 7,2% un 6,3% vēlētāju. Līdz ar to VL-TB/LNNK mēneša laikā piedzīvojusi atbalsta kāpumu par 0,9 procentpunktiem, bet JKP - par 1,3 procentpunktiem.

No piektās vietas uz sesto augustā noslīdējusi "Attīstībai/Par!" (AP), kuru augustā atbalstītu 6,2% aptaujāto, un tas ir kāpums par 0,5 procentpunktiem. 

Valdībā pārstāvētajai "KPV LV" augustā reitings pakāpies par vienu procentpunktu, sasniedzot 2,6%.

Vienīgais kritums šomēnes bijis 13.Saeimā neievēlētajai Latvijas Reģionu apvienībai. To augustā sola atbalstīt 2,9% aptaujāto. Iepriekš atbalstu reģionu apvienībai solīja 3,6% potenciālo vēlētāju.

Latvijas Krievu savienību (LKS) augustā būtu gatavi atbalstīt 2,5% vēlētāju, un tas ir kāpums par 0,2 procentpunktiem.

Parlamentā neievēlētās partijas "Progresīvie" atbalsts augustā saglabājies tāds pats kā jūlijā - 2,1%. 

Augustā veiktās SKDS aptaujas dati liecina, ka par 2,6 procentpunktiem samazinājies to iedzīvotāju skaits, kas ir pārliecināti, ka uz vēlēšanām neies. Tāpat lēmumu - par ko balsotu, ja Saeimu vēlētu šodien - izdarījuši daļa to vēlētāju, kuri iepriekš atklāja, ka nezina, par ko atdot savu balsi. Iepriekš neziņā, par ko balsot, bija 22,2%, bet šomēnes - 19,4% aptaujāto.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu