Serbija un Polija ar panākumiem sāk dalību PK basketbolā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: FIBA.com

Ar graujošu panākumu Pasaules kausa (PK) izcīņu basketbolā sestdien sāka Serbijas izlase, kas D apakšgrupas pirmajā spēlē ar 105:59 (29:20, 21:12, 28:15, 27:12) pārspēja Angolu, kamēr pie uzvaras tika arī Polijas komanda.

Rezultatīvākais ar 24 punktiem Serbijas izlasē bija Bogadans Bogdanovičs, kurš ikdienā spēlē Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Sakramento "Kings". Savukārt Denveras "Nuggets" līderis Nikola Jokičs izcēlās ar 14 punktiem.

Zīmīgi, ka tieši Jokiča realizētais soda metiens uz rezultāta tablo panāca 100 punktu atzīmi.

Pēc pirmā puslaika serbi bija drošā vadībā ar 50:32, bet atlikušajās 20 minūtēs sameta vēl 55 punktus, svinot pārliecinošu uzvaru.

Nedaudz vēlāk laukumā devās Polijas izlase, kas A apakšgrupas pirmajā mačā ar rezultātu 80:69 (22:24, 22:12, 16:15, 20:18) sīvā cīņā uzveica Venecuēlas valstsvienību.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 16 punktiem bija Mihals Sokolovskis, kura rēķinā arī deviņas atlēkušās bumbas, bet viņa komandas biedrs Mateušs Ponitka pievienoja vēl 15 puntkus.

Venecuēlas izlasē ar 15 punktiem izcēlās Pedru Čurio, bet par vienu mazāk iemeta Nestors Kolmenares, viņam arī izcīnot septiņas atlēkušās bumbas.

Pēc zaudējuma pirmajā ceturtdaļā, Polijas izlase puslaiku noslēdza ar +8, bet otrajā puslaikā spēja noturēt nelielo vadību, gūstot svarīgu uzvaru pašā turnīra ievadā.

Uzvaru sīvā spēlē B apakšgrupā izcīnīja arī Krievijas izlase, kas ar rezultātu 82:77 (18:13, 22:22, 18:23, 24:19) bija labāka pār Nigērijas valstsvienību.

Rezultatīvākie Krievijas izlasē ar 14 punktiem bija Mihails Kulagins un Andrejs Voroncevičs. Nigērijas komandā ar 18 punktiem un četrām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Džošs Okogie.

Krievijas basketbolistiem pirmajā ceturtdaļā izdevās apliecināt favorītu statusu, uzvarot ar nelielu pārsvaru, tomēr nākamajās divās ceturtdaļās nigērieši sasparojās un pirms pēdējām desmit minūtēm panāca neizšķirtu (58:58).

Sīva cīņa turpinājās līdz pat mača pēdējai minūtei, kad abas komandas jau bija sakrājušas piezīmju normu un teju katru uzbrukumu noslēdza ar metieniem no soda līnijas. Izskaņā veiksmīgāki bija krievi, noturot minimālo pārsvaru.

Savukārt ceturtajā rīta spēlē Puertoriko C apakšgrupā vien mača pēdējā minūtē izrāva uzvaru pret Irānu, svinot panākumu ar rezultātu 83:81 (16:30, 15:19, 20:16, 32:16).

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija Davids Huertas, kurš iemeta 32 punktus, gūstot nedaudz vairāk nekā trešdaļu no savas komandas punktiem. Savukārt Irānas izlasē ar 22 punktiem izcēlās Hameds Hadadi un Behnams Jahčalidehordi.

Pēc pirmā puslaika nekas neliecināja, ka Puertoriko varētu uzvarēt spēlē, jo pēc 20 nospēlētām minūtēm rezultāts vēstīja pārliecinošo 31:49 par labu Irānai. Tomēr brīnumainā kārtā, puertorikāņi trešajā ceturtdaļā nedaudz pietuvojās, bet izšķirošajās desmit minūtēs uzņēma pavisam citus apgriezienus, gūstot 32 punktus, kas bija pietiekami, lai izcīnītu grūtu uzvaru.

Sestdienas vakarā laukumā dosies arī Filipīnas, kas spēlēs pret Itāliju. Kotdivuāra cīnīsies ar Ķīnu, kamēr Argentīna mēģinās pārspēt Dienvidkoreju. Pēdējā dienas spēlē Spānija spēlēs ar Tunisiju.

Čempione ASV izlase laukumā dosies svētdien, kad spēkosies ar Čehijas izlasi.

Šī ir pirmā Pasaules kausa izcīņa, kurā piedalās 32 izlases. Visas komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm, kuras aizvadīs viena apļa turnīru, pēc kura katras grupas divas labākās valstsvienības turpinās cīņu par 1.-16.vietu, kamēr atlikušajām būs jāspēkojas par 17.-32.pozīciju.

Iepriekšējā PK izcīņā, kas notika 2014.gadā uzvaru otro turnīru pēc kārtas izcīnīja ASV izlase, bet par vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Kairijs Ērvings, kurš šogad nepalīdzēs zvaigžņotajai ASV komandai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu