Vairāki favorīti izcīna uzvaras Pasaules kausā basketbolā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: FIBA.com

Itālija, Argentīna, Spānija un mājiniece Ķīna sestdien attaisnoja favorītu statusu un Pasaules kausa (PK) turnīru uzsāka ar panākumu.

Visas četras vakara spēles beidzās ar vienas komandas ievērojamu pārsvaru. Kā pirmā uzvaru svinēja Itālija, kas ar D grupas otrajā spēlē ar 108:62 (37:8, 25:16, 23:15, 23:23) sagrāva Filipīnas.

Rezultatīvākie uzvarētāju rindās, kuriem neviens no pieteiktajiem basketbolistiem nespēlēja mazāk par desmit un vairāk par 24 minūtēm, ar 17 gūtajiem punktiem bija Amadeo Della Valle un Luidži Datome, bet 16 punktus sakrāja Danilo Galinari. Pretinieku rindās pa 15 punktiem guva Andrais Blačs, kuram arī desmit atlēkušās bumbas un deviņas kļūdas, un Džaimars Peress.

Krietni sīvākā mačā Pekinā A grupas mačā mājinieki Ķīnas basketbolisti ar 79:55 (14:16, 15:13, 22:12, 19:14) tikai otrajā puslaikā salauza Kotdivuāras sportistu pretošanos. Mājiniekiem bija milzīgs pārsvars trīs sekunžu zonā, tajā gūstot 56 punktus un spēlē kopā realizējot 62,2 procentus divpunktu metienu, kamēr Āfrikas kontinenta pārstāvji šajos rādītājos sakrāja 18 punktus un 27,5 procentus.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 19 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Dzjiaņliaņs Ji. 17 punkti un deviņas rezultatīvas piespēles Ailuņa Guo kontā. Kotdivuāras izlasē tikai Gijs Londrijs Edī sakrāja desmit punktus.

Pārliecinošs turnīra sākums arī Argentīnai B grupā, kas jau pirmajā puslaikā pieteicās uzvarai un ar 95:69 (22:11, 21:17, 28:16, 24:25) pārspēja Dienvidkoreju. Argentīnieši spēlēja kolektīvāk, sakrājot 23 rezultatīvas piespēles pret korejiešu 13 piespēlēm, precīzāk meta pa grozu un rezultatīvāk iesaistīja rezervistus, kuri guva 41 punktu, kamēr uz maiņu laukumā nākušie pretinieki - vien 13 punktus.

Argentīniešiem pieci spēlētāji sakrāja vismaz 10 punktus, šoreiz rezultatīvākajam ar 17 punktiem nepilnās 19 minūtēs esot Nikolasam Laprovitolam. 15 punkti un deviņas atlēkušās bumbas 39 gadus vecā veterāna Luisa Skolas kontā. Dienvidkorejas izlasē Gunu Ra jeb Rikardo Ratlifu, kurš sakrāja 31 punktu un 15 atlēkušās bumbas zem groziem, pienācīgi ar 15 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm atbalstīt spēja vien Junghjuns Lī.

Visbeidzot Spānija sāka turnīru ar komfortablu 101:62 (16:17, 26:22, 30:8, 29:15) pārākumu pār Tunisiju. Tomēr tunisieši nerespektēja titulētos spāņus, otrajā spēles nogrieznī panākdami 29:19 savā labā. Saprotot, ka jokot ar Āfrikas pārstāvjiem nevarēs, Spānija jau līdz puslaika beigām panāca vadību, izšķirošo pārsvaru iegūstot trešajā ceturtdaļā. Tikai ar otrajām iespējām gūtajos punktos tunisieši bija labāki - 14 pret 13 šādā veidā gūti punkti. Spāņi vairāk pārkāpa noteikumus - 17 pret 14 piezīmēm -, bet pretinieku metienus abas puses bloķēja pa reizei. Citos statistikas rādītājos labāki bija spāņi.

Uzvarētāju labā seši basketbolisti guva vismaz desmit punktus, Rikijam Rubio sakrājot 17 punktus un deviņas rezultatīvas piespēles. Serhio Ļuļam 16 punkti un piecas piespēles, bet Huančo Ernangomesam - 13 punkti un astoņas bumbas zem groziem.

Sestdienas rīta spēlēs Serbijas izlase D grupā pārspēja Angolu, A grupas mačā Polijas izlase uzveica Venecuēlas valstsvienību, B grupā Krievija bija labāka pār Nigērijas valstsvienību, un Puertoriko C grupā izrāva uzvaru pret Irānu.

Svētdien cīņas atsāksies Latvijas laika plkst.10:30, kad Donguaņā tiksies Kanāda ar Austrāliju. Pirmo spēli aizvadīs arī čempione ASV izlase, kas spēkosies ar Čehiju.

Šī ir pirmā Pasaules kausa izcīņa, kurā piedalās 32 izlases. Visas komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm, kuras aizvadīs viena apļa turnīru, pēc kura katras grupas divas labākās valstsvienības turpinās cīņu par 1.-16.vietu, kamēr atlikušajām būs jāspēkojas par 17.-32.pozīciju.

Iepriekšējā PK izcīņā, kas notika 2014.gadā uzvaru otro turnīru pēc kārtas izcīnīja ASV izlase, bet par vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Kairijs Ērvings, kurš šogad nepalīdzēs zvaigžņotajai ASV komandai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu