Baumanim neizdodas iekļūt pasaules čempionāta posma finālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Baumanis
Jānis Baumanis Foto: Tom Banks

Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis no STARD vienības svētdien Francijā notiekošā pasaules čempionāta astotā posma sacensībās prestižākajā "SuperCar" klasē nespēja sasniegt finālu.

Pusfinālā latvietis startēja no trešās rindas, bet pēc starta viņš bija piektais. Turpinājumā viņam neizdevās uzlabot savas pozīcijas, bet Džokera aplī STARD komandas pilots devās pēdējā aplī. No tā viņš izbrauca ārā sestais, ar šādu vietu samierinoties pusfinālā.

Vēlāk finālā visu goda pjedestālu aizņēma zviedri - uzvaru svinēja Timijs Hansens, kurš aiz sevis atstāja Antonu Marklundu un savu brāli Kevinu. Augsto ceturto vietu izcīnīja lietuvietis Roks Baciuška, piektais bija norvēģis Andrēass Bakerūds, bet pēdējais finālā palika soms Niklass Grēnhelms.

Kvalifikācijā Baumanis ieņēma devīto vietu.

Otrs Latvijas rallijkrosa pilots Reinis Nitišs šajā posmā nestartē.

Baumanis iepriekšējos divos etapos bija ticis pie godalgām, bet Zviedrijas posmā pie bronzas tika Nitišs no "GRX Taneco" komandas, kurš šosezon neaizvada pilnu sezonu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem līderis ar 160 punktiem ir Bakerūds, kuram ar 158 punktiem seko abi brāļi Hanseni. Ceturtais ar 135 punktiem ir Grēnhelms, bet Baumanis ar 120 punktiem atrodas piektajā pozīcijā. Savukārt Nitišs ar dalību divos posmos iekrājis 26 punktus un atrodams 17.pozīcijā.

Pasaules čempionātā šogad kopumā būs desmit posmi, no kuriem nākamais pēc divām nedēļām notiks Biķernieku trasē. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, seriālu pametušas vairākas rūpnīcas komandas, kā arī iepriekšējo gadu vadošie piloti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu