Teikā par izdarītu laupīšanu policisti notver 2000. gadā dzimušu jaunieti (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Toms Koklītis / LETA

Naktī uz 29. augustu pulksten 01.17 Valsts policija (VP) saņēma izsaukumu no aculieciniekiem par to, ka Rīgā, Vijciema un Palmu ielas krustojumā, ir izdarīta laupīšana, vēsta VP tīklā "Facebook".

Kādam vīrietim uz ielas bija pienācis klāt nepazīstams jaunietis un, nodarot miesas bojājumus, nolaupījis somu, mobilo telefonu, 360 eiro, pasi, kredītkarti un e-talonu. Notikuma vietā ieradās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes patruļpolicisti.

Par laimi, aplaupītais vīrietis nebija stipri cietis un viņam nebija nepieciešama mediķu palīdzība. Noskaidrojot iespējamā ļaundara pazīmes, policisti devās patrulēt pa tuvāko apkārtni. 15 minūšu laikā pēc izsaukuma saņemšanas policisti pamanīja aprakstam atbilstošu jaunieti un viņu aizturēja.

Iespējamais vainīgais ir dzimis 2000. gadā un jau iepriekš saukts pie kriminālatbildības, tostarp arī par smagiem noziedzīgiem nodarījumiem. Jāpiemin, ka aizturēšanas brīdī viņš bija alkohola reibumā.

Pie aizdomās turētā jaunieša policisti atrada daļu no nolaupītajām mantām - mobilo telefonu, 40 eiro, kredītkarti un e-talonu. Uzbrucējs apgalvoja, ka pārējās mantas ir izmetis netālu no notikuma vietas. Tiesa gan, norādītajā vietā šīs mantas netika atrastas.

Saistībā ar notikušo Valsts policijas Rīgas Brasas iecirknī ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta pirmās daļas – par laupīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

30. augustā, izskatot procesa virzītāja ierosinājumu, Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa uzbrucējam piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu