Trīs iemesli, kādēļ veiksmīgas sievietes bieži vien tiekas ar "toksiskiem" vīriešiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Daudzas sievietes ir saskārušās ar situāciju, kurā viņa vai viņas talantīgā un sirsnīgā draudzene tiekas ar pilnīgu "āpsi", kurš pret viņu ne tuvu neizturas tā, kā viņa to būtu pelnījusi. Kāpēc talantīgas un veiksmīgas sievietes tik bieži sev par saviem partneriem izvēlas "toksiskus" vīriešus? Par to vēsta portāls "Business Insider".

Pētījumi liecina, ka veiksmīgākas un inteliģentas sievietes ir ar statistiski lielāku iespēju nokļūt attiecībās ar "toksisku" vīrieti. Kādēļ sievietes, kurām ir šķietami augsti standarti visās citās dzīves jomās, bieži vien neievēro šo principu savās romantiskajās attiecībās? Izrādās, ka tas ir sarežģītāk, kā varētu šķist, un tam tikpat kā nav saistības ar zemiem standartiem vai rakstura vājumu.

» "Kam ir nauda, tas pasūta mūziku!" Psihoterapeite Aina Poiša atklāj ģimeņu problēmas, ko visbiežāk nākas risināt

Veiksmīgas sievietes ir vairāk gatavas ieguldīt darbu

Veiksmīgas sievietes par tādām parasti kļūst smaga darba rezultātā. Viņas zina, ka pūliņi parasti nes rezultātus un šos principus attiecina arī uz attiecībām. Pūles parasti ir atmaksājušās darba un studiju vidē, kādēļ lai tās neattaisnotos arī romantiskajā dzīvē? 

"Pārsvarā šāda attieksme tiek pieņemta nedomājot. Sievietes pieņem, ka smagi strādājot attiecībās rezultāts vienmēr būs labs," portālam stāsta psiholoģe Perpetua Neo. Viņa min, ka "ja šajā vienādojumā pievieno vēl arī empātiju, paliek pagalam smagi, jo sākas nemitīga cenšanās saprast, kādēļ vīrietis ir tāds, kāds viņš ir".

Citiem vārdiem runājot, veiksmīgas sievietes parasti ir pārlieku koncentrējušās uz to, ko var sniegt savam partnerim, nedomājot par savām vajadzībām.

"Toksiski" vīrieši parasti meklē veiksmīgas sievietes

Talantīgu sieviešu lielākā vājība ir tas, ka viņas nav vājas. 

"Ir diezgan populārs nepareizs pieņēmums par to, ka izmantotāji parasti meklē raksturā vājas sievietes. Patiesība ir pretēja - šie egocentriskie indivīdi parasti meklē spēcīgu sievieti, kurai ir daudz, ko dot," min "Date Like a Grownup" vadītāja Bobija Polmere.

Kādēļ narcisistiski noskaņoti vīrieši meklē spēcīgas sievietes? Polmere ir pārliecināta, ka tas ir tādēļ, ka viņi meklē kādu, kas spēs apmierināt viņu trauslos ego. Viņiem ir nepieciešams kāda, kura ir stipra un var par viņiem parūpēties. Šiem vīriešiem īpaši svarīga ir empātijas spēja un iespēja "pierādīt, ka viņi ir gudrāki". "Toksiski" vīrieši labprāt izvēlas spēcīgas sievietes arī tādēļ, ka par viņu vajadzībām nevajag rūpēties.

Ko no tā gūst sieviete? Stereotipiski vīrišķīgu indivīdu, kas ir rotaļīgs un harizmātisks, kas protams, apgrūtina loģiska sprieduma pieņemšanu. Sievietes parasti jūtas šādu vīriešu uzmanības aplaimotas un pat nepamana, ka viņas emocionāli izmanto.

Visu apgrūtina seksuālā dzīve

Nav grūti zaudēt modrību, kad dzīvē valda mīlestība un labs sekss. Ņemot vērā to, ka vairums attiecību kļūst "toksiskas" tikai laika gaitā, ir grūti atzīt, ka attiecībās kaut kas ir nogājis greizi. Tas ir jo īpaši patiesi tad, kad runa ir par sievietēm, kuras nemitīgi vēlas visu "salabot". To īpaši sarežģī laba seksuālā dzīve.

» Olga Rajecka atklāti par intīmo dzīvi un attiecībām ar vīru

Vairāki zinātniski pētījumi norādot uz to, ka vīrieši, kuriem piemīt "tumšas" emocionālas iezīmes (galvenokārt narcisisms, psihopātiskas tieksmes un spēja manipulēt) spēj vieglāk uzsākt jaunas attiecības - viņi ir drošāki un pašpārliecinātāki, kas ir pievilcīgi sievietēm.

Liela daļa sieviešu ir ar dalītām jūtām - viņas vēlas mīlošu, apdomīgu partneri ilgtermiņā, taču īstermiņa attiecībām izvēlas vīriešus, kuru šķiet aizraujošāki. Veiksmīgas sievietes, kuras parasti ir pašpārliecinātākas par savu seksualitāti, biežāk ir gatavas iesaistīties attiecībās ar "sliktajiem zēniem", līdz galam neapsverot visas šāda lēmuma sekas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu