Puika pats par sevi rūpējies. Dienu pirms mācību gada sākuma no mātes nošķir bērnu (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Dienu pirms jaunā mācību gada sākuma Rīgas pašvaldības policisti (RPP) no alkohola reibumā esošas mātes nošķīruši un krīzes centrā nogādājuši 12 gadus vecu zēnu, informē RPP pārstāve Lāsma Zemene.

Svētdien, 1. septembrī, ap plkst. 23 RPP saņēma informāciju, ka kāda zēna māte vairākas dienas lietojot alkoholu un savā mājoklī aicinot uzdzīvot arī savus iereibušos draugus. Apstākļu noskaidrošanai uz notikuma vietu tika norīkota tuvākā RPP Kurzemes pārvaldes ekipāža.

Likumsargiem norādītā dzīvokļa durvis atvēra manāmi iereibusi sieviete, kas izrādījās arī mājoklī dzīvojošā zēna māte. Līdzās viņai bija arī kāds iereibis pāris un dzīvoklis bija piesmēķēts, tādēļ policisti ciemiņiem aizrādīja par smēķēšanu bērna klātbūtnē. 

Viens no likumsargiem dzīvoklī sastapa 12 gadus vecu zēnu un atsevišķi devās aprunāties par vakara notikumiem.

"Bērns vēlās nakts uzdzīves dēļ nevarēja aizmigt un no iereibušajiem pieaugušajiem bija pārbijies un raudāja. Sarunas laikā cauri sienām ļoti labi bija dzirdami ciemiņu rupjie izteicieni un bļāvieni gan vienam uz otru, gan arī uz otrā telpā palikušo likumsargu," norādīja Zemene.

Sarunas gaitā atklājies, ka māte iepriekš trīs dienas nav bijusi mājās.

"Puika pats par sevi rūpējies, taču straujiem soļiem tuvojusies pirmā skolas diena, tādēļ zēns uztraucies, ka mātes vienaldzības dēļ nevarēšot doties uz skolu," sacīja policijas pārstāve. Tāpat pusaudzis pastāstījis, ka māte dienu iepriekš atgriezusies pamatīgā alkohola reibumā un uzdzīvi turpinājusi mājās.

Bērna mātei veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā, kā rezultātā noskaidrots, ka viņa ir 3,45 promiļu reibumā. Pārrunu laikā sieviete savu atbildību notiekošajā nespēja saredzēt, pie visa vainojot bijušo dzīvesbiedru, skaidroja Zemene.

Izvērtējot situāciju, policisti nolēma zēnu šķirt no mātes un nogādāt krīzes centrā. 

Saistībā ar notikušo pret trīs no personām sāktas administratīvā pārkāpuma lietvedības par emocionālu vard

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu