"Mani apēda nīlzirgs!" Patiess stāsts par vīrieti, kurš pabijis milzīgā dzīvnieka rīklē (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AP/Scanpix

Neiedomājams stāsts, kas 2013. gadā pāršalca visu pasauli. Āfrikā kādam vīrietim izdevies izdzīvot pēc gadījuma, kad milzīgs nīlzirgs norija viņu un izspļāva ārā. Neiedomājamo pieredzes stāstu publicējis "The Guardian".  

Kriss Breitons ar nīlzirgu bija sastapies iepriekš jau vairākas reizes. Vīrietim bija 27 gadi un viņš nodarbojās ar tūristu vizināšanu pa upi, kas atrodas netālu no Viktorijas ūdenskrituma.

Strādājot šajā upes posmā daudzus gadus, Kriss bija labi apguvis divas tonnas smagā dzīvnieka uzvedību. Kriss uzskatīja, ka ir pilnīgā drošībā un vienmēr zinās, ko sagaidīt no dzīvnieka. Zināms, ka nīlzirgi parasti nemeklē jaunas teritorijas un apmetas vienā un tajā pašā vietā, taču šoreiz Krisam nav izdevies izvairīties no druknā dzīvnieka.

"Tajā dienā ar kajakiem un trim tūristiem - Maiku, Benu un Evansu -, devāmies kārtējā izbraucienā pa upi. Mēs jau tuvojāmies brauciena galamērķim, kad pēkšņi sev aiz muguras sadzirdēju skaļu kaucienu. Es pagriezos un pamanīju, ka Evanss ir izmests no laivas, bet pats kajaks atrodas uz dzīvnieka muguras," stāsta Kriss.

Norādījis Maikam un Benam, lai viņi glābjas un paslēpjas no dzīvnieka, Kriss devās palīgā Evansam.

"Kad pasniedzu Evansam roku, es pēkšņi attapos tumsā. Es jutos akls un apdullis. Jutu, ka manas kājas atrodas ūdenī, bet ķermeņa augšdaļa bija gandrīz sausa. Likās, ka esmu iekļuvis kādā slidenā slazdā, kurā, turklāt, bija drausmīga, puvušu olu smaka," stāsta Kriss.

Vīrietis bija saspiests gandrīz līdz nāvei, viņa rokas bija iesprūdušas dzīvnieka rīklē. Pēc kāda brīža viņam tomēr izdevās atbrīvot vienu roku un ticis galā ar šoku, Kriss aptaustīja visu, kas viņam bija apkārt. Tad viņš saprata, ka visa ķermeņa augšadaļa atrodas nīlzirga mutē.

"Es pretojos, kā vien varēju un tiklīdz viņš atvēra muti, es izrāpos no viņa rīkles. Man tas izdevās! Es uzreiz devos glābt Evansu, bet milzīgais dzīvnieks atkal man uzbruka. Viņš vilka mani zem ūdens," atminas Kriss.

Nīlzirga žoklī ir vairāki asi un milzīgi zobi, daži ir paredzēti sīkstas gaļas košļāšanai. Kad vīrietis tika nogādāts slimnīcā, ārsti Krisam konstatēja aptuveni 40 dziļas kostas būces.

"Nīlzirgs bija saniknojies! Viņš mani uzsvieda gaisā un noķēra mani kā lelli. Pēc tam viņš mani vilka zem ūdens. Man nav ne jausmas, cik ilgi es pavadīju dzīvnieka mutē. Ticiet man, laiks velkas, kad atrodies nīlzirga mutē," "Guardian" žurnālistam stāsta Kriss.

Visu to laiku, kamēr Kriss atradās Nīlzirga mutē, Maiks bija noslēpies un gaidīja, kad šausmīgais notikums beigsies.

Krisa kreisā roka pēc notikušā bija pilnībā sadragāta, bet pa visu ķermeni tecēja asinis. Savukārt, kad Maiks aplūkoja Krisa muguru, viņš ieraudzīja brūci caur kuru varēja redzēt plaušas.

Maikam bija pieredze pirmās palīdzības sniegšanā un viņam izdevās pārsiet apjomīgo brūci, un apturēt asiņošanu. Netālu no notikuma vietas atradās arī cita tūristu grupa, kurā bija vairāki mediķi. Viņi Krisam sniedza pirmo palīdzību un nogādāja medicīnas iestādē.

"Slimnīcā ķirurgs mani brīdināja, ka, iespējams, nāksies amputēt abas rokas un vienas kājas apakšējo daļu. Par laimi, es zaudēju tikai kreiso roku," uzsver Kriss.

Diemžēl, Evansa līķis tika atrasts divas dienas pēc notikušā. Savukārt mēģinājumi atrast un nogalināt agresīvo nīlzirgu nevainagojās panākumiem.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu