Igaunijas robežsargi aiztur Latvijas pilsoni, kurš palīdzējis armēņiem šķersot robežu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Reuters / Scanpix

Igaunijas robežsargi aizturējuši Latvijas pilsoni, kas nelikumīgi pārvedis pāri Igaunijas robežai no Krievijas puses ārvalstniekus.

Kā norāda Igaunijas Policijas un robežsardzes pārvalde, robežsargi aizvadītājā svētdienā Krievijas robežas tuvumā pamanījuši cilvēku pārvietošanos un, aplencot iespējamo robežas pārkāpšanas vietu, ar dienesta suņa palīdzību atraduši mežā noslēpušos trīs Armēnijas pilsoņus - 22 gadus vecu sievieti un 18 gadus vecu vīrieti ar gadu vecu bērnu.

Pieaugušie atzinušies, ka nelikumīgi šķērsojuši Krievijas robežu netālu no Luhamā robežkontroles punkta Igaunijas dienvidaustrumos un ienākuši Igaunijas teritorijā.

Policija saistībā ar notikušo ierosinājusi krimināllietu. Tās rīcībā esošā informācija apliecina, ka 44 gadus vecais Latvijas pilsonis palīdzējis trim Armēnijas pilsoņiem nelikumīgi šķērsot pagaidu kontrollīniju starp Igauniju un Krieviju.

Pirmdien tiesa ļāvusi uz izmeklēšanas laiku Latvijas pilsoni apcietināt, bet Armēnijas pilsoņus ievietot aizturēšanas centrā.

Šā gada astoņos mēnešos Igaunijas robežsargi atklājuši 15 robežas pārkāpšanas gadījumus un aizturējuši 22 pārkāpējus. Attiecīgajā laika posmā pērn atklāts 21 robežas pārkāpšanas gadījums un aizturēti 52 pārkāpēji.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu