LBS kā kandidātus darbam FIBA komisijās izvirzījusi Baško, Kehri un Šnepu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Edgars Šneps
Edgars Šneps Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas Basketbola savienība (LBS) kā kandidātus darbam Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) komisijās izvirzījusi Guntu Baško, Ojāru Kehri un Edgaru Šnepu, ziņo LBS.

Augusta pēdējās dienās Pekinā notika FIBA kongress, kurā piedalījās 156 valstu delegāti. Kongresa nozīmīgākais notikums bija Mali pārstāvja Hamanes Niangas vienbalsīga ievēlēšana par FIBA prezidentu, kā arī jaunās FIBA valdes ievēlēšana uz laika posmu līdz 2023. gadam.

"FIBA prezidentam lielākoties ir reprezentatīvas funkcijas, tāpēc priekšvēlēšanu cīņām un ideju sadursmēm nebūtu loģikas. Savukārt pretendentus uz vietām FIBA valdē izvirzīja zonu valdes. Kandidātu bija tieši tik, cik vietu un lēmums tika pieņemts, pajautājot, vai kādam ir iebildumi pret nominācijas komisijas ieteikumu. Tādu nebija," LBS citē organizācijas prezidenta Valda Voina teikto.

Iepriekšējā posmā (2014.-2019.gads) Kehris darbojās FIBA Finanšu komisijā un Baško - Tehniskajā komisijā. Jauno komisiju sastāvs tiks nosaukts FIBA jaunās valdes pirmajā sēdē 14.septembrī.

"Atkārtoti esam virzījuši Baško un Kehri, bet sacensību komisijai tagad pieteikts LBS ģenerālsekretārs Šneps. Ceram, ka lēmums būs pozitīvs. No ikdienas darbu viedokļa ir izveidojusies ļoti laba komunikācija ar jauno FIBA ģenerālsekretāru Andreasu Zagkli, kurš jūnijā bija vizītē Rīgā. FIBA vadība augstu vērtē gan mūsu veikumu organizējot Eiropas čempionātus, gan sportiskos sasniegumus. Tas palīdz veiksmīgi risināt operatīvos jautājumus, piemēram, situācijā, kad pietrūka naudas Eiropas sieviešu čempionāta sarīkošanai," skaidro Voins.

Nesen medijos izskanēja versija, ka 2028.gadā olimpisko spēļu programmā varētu palikt tikai 3x3 basketbols.

"Ne oficiālā līmenī, ne kongresa kuluāros tāda ideja netika apspriesta. Toties skanēja gandarījums par to, ka olimpiskajā programmā Tokijas spēlēs būsim pārstāvētu ar divām disciplīnām. 3x3 basketbola attīstība iepriekš bija pasludināta kā viena no FIBA darbības prioritātēm, un šai ziņā nospraustais mērķis ir sasniegts," komentē Voins.

Njangs amatā nomainījis argentīnieti Orasio Muratori, kurš FIBA vadīja iepriekšējos piecus gadus. Mali pārstāvis būs FIBA 13.prezidents.

FIBA viena prezidenta pilnvaras limitējusi uz vienu termiņu, turklāt rotācijas kārtībā tas tiek piešķirts kādai no reģionālajām nodaļām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu