Rotaļas ar nāvi: baismīgs video, kur bērni "izaicina likteni" uz Igaunijas dzelzceļa sliedēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Lai arī šogad traģisko negadījumu skaits uz sliedēm Igaunijā ir samazinājies, taču ievērojami palielinājies potenciāli bīstamu situāciju skaits, kuru galvenie varoņi visbiežāk ir bērni, raksta portāls "Postimees".

Šā gada pirmajos sešos mēnešos uz dzelzceļa tika reģistrēti 65 starpgadījumi, no kuriem divi beidzās traģiški. Ja 2018. gada pirmajos sešos mēnešos 55 cilvēki izvairījās no vilciena pēdējā sekundē, šogad viņu skaits ir daudz lielāks.

"Balstoties uz statistiku par negadījumiem uz sliedēm, mēs redzam, ka drošības līmenis ik gadu uzlabojas. Bet, lai arī šogad salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ir samazinājies traģisko negadījumu skaits, ir ievērojami pieaudzis to negadījumu skaits, kas potenciāli varēja beigties letāli - un ir svarīgi atzīmēt, ka starp izdzīvojušajiem pēdējā sekundē vēl arvien visvairāk ir bērni," sacīja "Elron" valdes priekšsēdētāja Merike Saksa.

Dzelzceļa pārvadājumu uzņēmumu reģistrēto incidentu analīze atklāj, ka lielākoties dzīvībai bīstamas situācijas bija saistītas ar faktu, ka dzelzceļš tiek šķērsots steigā, nepārliecinoties, vai netuvojas vilciens. Bieži vien visa uzmanība tiek novirzīta uz viedtālruņiem vai arī gājējam ausīs ir austiņas, tāpēc viņš nemaz nedzird tuvojošos vilcienu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu