Vīrietim, kurš karalienei Elizabetei II sūtījis vēstuli ar baltu pulveri, piespriesti 12 gadi cietumā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Lielbritānijas Linkolnšīras grāfistes iedzīvotājs Deivids Parnams, kurš sevi dēvē par "musulmaņu iznīcinātāju", saņēmis 12 gadu cietumsodu par to, ka vairākām amatpersonām sūtījis vēstules ar aizdomīgu pulveri. Vēstules tika sūtītas arī karalienei Elizabetei II, vēsta BBC.

Elizabetei II adresētā vēstulē bija rakstīts vēstījums - "Klauni nāk tev pakaļ!" Kā teikts tiesas spriedumā, vīrietis sūtījis vēstules arī toreizējai Lielbritānijas premjerministrei Terēzai Mejai.

Vēstulēs viņš mēģināja kurināt naidu pret musulmaņiem un vairākām amatpersonām. Viņš publiskas personas mēģināja iebiedēt, piepildot aploksnes ar baltu pulveri.

Kad karaliene Elizabete II saņēma vēstuli ar aizdomīgu vielu, nekavējoties tika izsaukti ķīmijas, bioloģijas, radiācijas un kodolaizsardzības speciālisti. Telpa, kurā atradās vēstule, dažu stundu laikā tika evakuēta un eksperti, veicot vairākas pārabaudes, noteica, ka viela ir nekaitīga.

Oldbeilijas centrālā tiesa 36 gadus veco IT speciālistu atzina par vainīgu 15 apsūdzībās, tostarp par manipulāciju ar indīgām un sprāgstošām vielām. Tāpat vīrietis tika apsūdzēts vēstuļu rakstīšanā, kas varētu izraisīt valsts ārkārtēju situāciju.

Pats Deivids atzina savu vainu visās epizodēs, taču uzsvēra, ka neatceras to, ka viņš būtu sūtījis vēstuli karalienei Elizabetei II. Deivids pirmos cietumsoda gadus izcietīs psihiatriskajā klīnikā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu