Ģirģens saskata uzlabojumus policijas darbā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sandis Ģirģens
Sandis Ģirģens Foto: Valsts kanceleja

Policija sāk strādāt arvien labāk un labāk, trešdienas, 4. septembra, rītā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV).

Šādus izteikumus policijas darbam ministrs veltīja, galvenokārt komentējot šonedēļ aizturēto vērienīgo narkotiku kravu. Ģirģens uzsvēra, ka Latvija ir tranzītvalsts lieliem narkotiku apjomiem, bet narkotiku tirdzniecība ir cieši saistīta ar citiem noziegumiem - gan korupciju, gan noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

"Līdz ar to tas ir nacionālās drošības jautājums, un mēs šo cīņu uztveram ļoti nopietni," skaidroja amatpersona.

Ģirģens minēja, ka policijas spēja atklāt lielas narkotiku kravas lielā mērā ir starptautiskās operatīvās sadarbības attīstīšanas nopelns.

Jautāts, vai policijas darba uzlabošanās kopumā varētu būt rezultāts viņa paša nesen paustajiem kritiskajiem izteikumiem par dienesta darbu, ministrs atbildēja, ka tā visa pamatā ir kopīgs darbs.

"Es neizceļu sevi īpaši, ka tieši es būtu tas cilvēks, kura dēļ policija sāk labāk strādāt. Es uztveru to kā kopīgu darbu," sacīja ministrs.

Kā ziņots, augusta sākumā Ģirģens paziņoja, ka ir uzdevis Valsts policijas priekšniekam Intam Ķuzim tuvākajā laikā prezentēt plānu, kā tiks uzlabots policijas darbs, īpaši, kā tiks panākta izmeklēšanas kvalitātes celšana, liekot noprast, ka pretējā gadījumā policijas priekšnieks varētu zaudēt amatu. 

Augusta otrajā pusē Ģirģens ar Ķuzi vienojās par rīcības plānu policijas darba uzlabošanai, piemēram, paredzot biežākas darbinieku rotācijas, tiešo vadītāju atbildības jomas palielināšanu, izmeklētāju atalgojuma pārskatīšanu un citus pasākumus.

Rīcības plāns paredz vairākas praktiskas darbības, tostarp, lai celtu izmeklēšanas kvalitāti, paaugstinātu policijas personāla profesionalitāti, uzlabotu komunikāciju ar sabiedrību, kā arī stiprinātu un uzlabotu displinārpraksi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu