Puertoriko basketbolisti aizraujošā cīņā iekļūst PK otrajā posmā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gerijs Brauns
Gerijs Brauns Foto: AFP/SCANPIX

Gerijam Braunam realizējot tālmetienu piecas sekundes pirms izšķirošās spēles beigām, Puertoriko vīriešu basketbola izlase trešdien nodrošināja vietu Pasaules kausa finālturnīra otrajā posmā.

Puertoriko C apakšgrupas mačā ar 67:64 (19:18, 19:14, 14:23, 15:9) pārspēja Tunisiju.

Šīs spēles likme bija augsta, jo uzvarētāja nodrošināja vietu otrajā posmā, kamēr zaudētājai jāsamierinās ar palikšanu ārpus labāko 16 komandu skaita.

Ceturtajā ceturtdaļā tunisieši iekrāja astoņu punktu pārsvaru, taču Puertoriko galotnē atspēlējās. Vispirms nepilnas 100 sekundes pirms pamatlaika beigām Davids Uertass ar tālmetienu panāca neizšķirtu 64:64, bet turpmāko pusotru minūti nevienai no komandai neizdevās iekarot grozu.

Tuvojoties mača izskaņai, iepriekšējās divas sezonas Izraēlā spēlējušais Brauns piecas sekundes pirms finālsvilpes realizēja tālmetienu, kas Puertoriko izlasei ļāva panākt 67:64. Turpretī Tunisija savu iespēju panākt neizšķirti neizmantoja.

Puertoriko izlasē rezultatīvākais ar 14 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Renaldo Balkmans, bet mača galvenajam varonim Braunam bija deviņi punkti un astoņas rezultatīvas piespēles.

Tunisijas komandā ar 14 punktiem un deviņām bumbām zem groziem atzīmējās Salāhs Mežri.

Apakšgrupā vadībā ar divām uzvarām divās spēlēs ir Spānija, tālāk ar diviem panākumiem trīs cīņās ir Puertoriko, vienu uzvaru izcīnījusi Tunisija, bet ceturtā ar diviem zaudējumiem divās spēlēs ir Irāna.

Otrā posma J apakšgrupā cīnīsies Spānija, Puertoriko, Serbija un Itālija.

Polijas vīriešu basketbola izlase trešdien Pekinā svinēja uzvaru Pasaules kausa apakšgrupu turnīra trešajā spēlē, pirmo posmu noslēdzot ar trim uzvarām.

Poļi, kuri Pasaules kausa izcīņā atgriezušies pēc 52 gadu pārtraukuma, A apakšgrupas duelī ar rezultātu 80:63 (20:24, 16:8, 19:17, 25:14) guva virsroku pār Kotdivuāru.

Polijas izlasē rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Adams Vačinskis, 14 punktus guva Damjans Kuligs, bet 12 punkti bija Mateušam Poņitkam.

Tikmēr Kotdivuāras valstsvienībā ar 23 punktiem izcēlās Šarls Abū, bet 18 punktus iemeta Deons Tompsons.

Poļi bija vadībā no otrās ceturtdaļas vidus, mača otrajā desmitminūtē veicot izrāvienu 16:4. Trešajā ceturtdaļā Kotdivuāra pāris reizes pietuvojās līdz viena precīza tālmetiena attālumam, taču nespēja lauzt cīņas gaitu.

Ar trīs uzvarām trīs spēlēs Polija ieņem pirmo vietu apakšgrupā, tālāk ar vienu panākumu divās cīņās seko Ķīna un Venecuēla, kuras vēlāk savstarpējā spēlē sadalīs ceļazīmi uz otro posmu, bet Kotdivuāra iekrājusi trīs zaudējumus.

Polija otrā posma I apakšgrupā tiksies ar Krieviju un Argentīnu, kā arī līdzi ņems rezultātu mačā ar A grupas otrās vietas ieguvēju.

Tikmēr D apakšgrupā starp divām komandām, kuras jau bija zaudējušas cerības uz labāko sešpadsmitnieku, Angola ar 84:81 (21:20, 17:14, 18:12, 17:27, 11:8) pagarinājumā pārspēja Filipīnas.

Uzvarētājiem ar 20 punktiem izcēlās Valdelīsiu Žuakins, bet pretiniekiem 23 punkti un 12 atlēkušās bumbas bija Andrajam Blatčem.

D apakšgrupā pa divām uzvarām divās spēlēs ir Serbijai un Itālijai, kuras vēlāk cīnīsies par pirmo vietu grupā, viens panākums trīs mačos ir Angolai, bet Filipīnas palikušas bešā.

Tāpat arī B apakšgrupā norisinājās mačs, kas nevienai no komandām nebija izšķirošs par vietu otrajā posmā, šajā duelī Nigērijai ar 108:66 (17:15, 32:16, 30:19, 29:16) pārspējot Dienvidkoreju.

Nigēriešiem 17 punktus guva Maikls Ēriks, bet 15 punkti un deviņas atlēkušās bumbas bija Čimezijs Metu. Dienvidkorejas izlasē ar 18 punktiem un 11 bumbām zem groziem izcēlās amerikāņu izcelsmes basketbolists Rikardo Retlifs.

Šī ir pirmā Pasaules kausa izcīņa, kurā piedalās 32 izlases. Visas komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm, kuras aizvadīs viena apļa turnīru, pēc kura katras grupas divas labākās valstsvienības turpinās cīņu par 1.-16.vietu.

Iepriekšējā PK izcīņā, kas notika 2014.gadā uzvaru otro turnīru pēc kārtas izcīnīja ASV izlase.

Pasaules kausa finālturnīrā kopumā piedalīsies 32 izlases, sacensībām notiekot astoņās dažādās Ķīnas pilsētās

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu