Zinātnieki atklājuši, kas bija Lohnesa ezera briesmonis Nesija (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Visiem pazīstamais Lohnesa ezera briesmonis Nesija, visticamāk, bijis gigantisks zutis, paziņojuši zinātnieki no Jaunzēlandes, kuri nolēmuši sastādīt Lohnesa ezera floras un faunas katalogu, vēsta BBC.

Zinātnieki nebija devušies ekspedīcijā, lai atklātu Lohnesa briesmoņa noslēpumu - viņi devās uz ezeru, lai vāktu ūdens paraugus pētniecībai, taču pēc 250 paraugu DNS apskates pamanīja vēl ko.

Izrādījās, ka ezerā nekādu milzīgu dzīvnieku, kā Lohnesa briesmonis, nav un, visticamāk, arī nekad nav bijis.

Lai arī daudzi domāja, ka Lohnesa briesmonis varētu būt dinozaurs, kurš dzīvojis ezerā, šī teorija izrādījās nepatiesa. Vienīgais dzīvnieks, kurš, dzīvojot ezerā, varētu sasniegt tik lielus izmērus, ir zutis. Tāpat zinātnieki noraida teoriju, ka briesmonis varējis būt liels sams vai polārā haizivis.

Viens no zinātniekiem sarunā ar BBC dalījās savās pārdomās par Lohnesa briesmoni Nesiju: "Mēs neatradām nekādas pēdas DNS analīzēs, kas norādītu, ka ezerā dzīvojis pat kas attālināti līdzīgs dinozauram. Bet ūdenī ir ļoti daudz zušu DNS. Mēs nevaram izslēgt iespēju, ka briesmonis, ko it kā redzējuši vietējie iedzīvotāji, varētu būt bijis milzīgs zutis."

Pirms vairākiem gadiem arī Krievijas zvejnieki pieprasījuši veikt izmeklēšanu Sibīrijā, Čanas ezerā, jo tur atrodoties mistisks radījums. Viņi apgalvoja, ka zinātnes neiepazītajam nezvēram ir garš kakls un aste, gigantiska muguras spura un citas pazīmes, kas raksturo arī noslēpumaino Nesiju.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu