Rīgā sieviete spēcīgi iekausta kaķi, kurš pretojas iet pavadā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Ķīpsalā kāds aculiecinieks pamanījis cietsirdīgu attieksmi pret mājdzīvnieku un sācis to filmēt. Video redzams, ka kaķis nevēlas turpināt ceļu pavadā, bet saimniece dzīvnieku par to pamatīgi iekausta, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Video redzams, ka saimniece pastaigājas ar savu kaķi, taču, kad dzīvnieks pavadā ne īpaši vēlas turpināt ceļu, saimniece viņam iesit. Kad dzīvnieks mēģina vēlreiz pretoties, viņam ar spēku trāpa sievietes masīvā soma. Pēc šiem sitieniem, sieviete paceļ kaķi ar pavadu gaisā.

Vairāki raidījuma satiktie vietējie iedzīvotāji uzsver, ka par šādiem gadījumiem noteikti ir jāzvana likumsargiem. Taču pats aculiecinieks nav paspējis ne aizrādīt par cietsirdīgo attieksmi pret dzīvnieku, ne arī piezvanīt policijai.

Dzīvnieku psihologs un uzvedības eksperts Alberts Čipuštanovs raidījumam atklāj galveno problēmu. 

"Acīmredzot kaķis viņai ir kā mantiņa, kurai jādarbojas, kā viņa grib. Kaķis ir dzīva būtne, viņam ir savi uzvedības paradumi, un, izejot no tā, viņš arī dzīvo, tas pilnīgi nesakrīt ar sievietes uzskatiem par kaķiem," uzsver Alberts.

Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis stāsta, ka par šādu pārkāpumu var saņemt prāvu naudas sodu.

"Visticamāk, tā būs administratīvā lietvedība par dzīvnieku labturības pārkāpumu. Augstākais soda mērs ir 350 eiro, taču ir jāņem vērā, ka viss ir atkarīgs no situācijas," stāsta Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis.

Bet, ja šo darbību rezultātā dzīvnieks tiktu nosists, iestātos kriminālatbildība.

Redzot šādus gadījumu, policija aicina nekavējoties zvanīt uz tālruņa numuru 110 vai arī izmantot iespēju likumpārkāpuma fotogrāfiju vai video ievietot policijas mobilajā aplikācijā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu