Rīgā iepriekš nesodīts krāpnieks izmāna naudu no dīvāna pircējiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Rīgā Valsts policija (VP) aizturējusi agrāk nesodītu vīrieti, kurš izkrāpis naudu no dīvāna pircējiem, informēja VP.

Šogad augustā sieviete sociālajā tīklā bija pamanījusi ierakstu, ka par 130 eiro tiek pārdots dīvāns. Sludinājumam bija pievienots dīvāna attēls un sludinājuma autora tālruņa numurs.

Sazinoties pa norādīto tālruņa numuru, atbildējis vīrietis, kurš paskaidrojis, ka var noorganizēt arī dīvāna piegādi, kas maksāšot 20 eiro. Iesniedzēja piekritusi un uz viņai atsūtīto konta numuru pārskaitījusi naudu gan par dīvānu, gan piegādi.

Taču pēc naudas pārskaitīšanas, viņa dīvānu nav saņēmusi. Sludinājuma autors sācis izdomāt dažādus iemeslus, kas it kā traucējot dīvānu piegādāt. Galu galā pārdevējs nav bijis sazvanāms vispār.

Policisti tomēr noskaidroja viltus sludinājuma autora identitāti. Vīrietis sludinājumā gan bija norādījis izdomātu vārdu - Ahmed Selmi.

4. septembrī, aizdomās par krāpšanu nelielā apmērā persona aizturēta. Aizdomās turētais dzimis 1993. gadā, un iepriekš nav saukts pie kriminālatbildības. Izmeklēšanas laikā policija ir noskaidrojusi, ka šis vīrietis tādā pašā veidā apkrāpis vēl vismaz divas personas.

Policijā sākts kriminālprocess par krāpšanu nelielā apmērā. Par šādu noziegumu var piemērot brīvības atņemšanu līdz vienam gadam, piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Policija aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem, iegādājoties preces internetā no privātpersonām. Ja ir nolemts iegādāties sludinājumu portālā noskatītu mantu, ieteicams ar pārdevēju tikties klātienē un neveikt priekšapmaksu.

Valsts policija aicina atsaukties arī citus iedzīvotājus, kuri cietuši no šāda veida krāpnieciskām darbībām, vēršoties ar iesniegumu tuvākajā iecirknī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu