PVD par Lubānas ielā konstatēto nelegālu putnu gaļas sadali piemēro naudas sodu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) uzņēmumam, kas noliktavas telpās Lubānas ielā, Rīgā, nodarbojās ar nelegālu putnu gaļas sadali, piemērojis 700 eiro naudas sodu, aģentūra LETA noskaidroja dienestā.

PVD augustā vēstīja, ka noliktavā Lubānas ielā konstatēta nelegāla ražotne, kurā higiēnas prasībām neatbilstošos apstākļos notika nezināmas izcelsmes putnu gaļas sadalīšana, tālākai izplatīšanai tirdzniecības vietā Rīgas Centrāltirgū.

Pārbaudes laikā tika konstatēts, ka uzņēmums, kas drīkst nodarboties tikai ar gaļas produktu uzglabāšanu, veica arī citas, ar dzīvnieku izcelsmes produktu apstrādi saistītas, darbības, kas obligāti reģistrējamas un arī atzīstamas PVD. Putnu gaļas sadale notika nepiemērotās telpās, bez nepieciešamās temperatūras, aprīkojuma un tekoša ūdens padeves. Produkcija nebija arī atbilstoši marķēta un tai nebija izcelsmi apliecinošu dokumentu.

No apgrozības tika izņemta gandrīz viena tonna putnu gaļas.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu