Tiek pārdota "Microsoft" līdzdibinātāja Pola Alena grandiozā jahta

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: PM/SCANPIX

Jahta "Octopus", kas piederejusi vienam no "Microsoft" dibinātājiem - Polam Alenam, tiek pārdota par 295 miljoniem eiro, vēsta "Postimees".

Šī jahta ir viena no pasaulē lielākajām privātajām pētnieciskajām jahtām. Tās garums ir 126 metri. Lai uzceltu šādu jahtu, Pols Alens bija noalgojis vācu kuģu būves kompāniju. Būvniecības darbi tika sākti 2000. gadā un miljardierim šāds prieks izmaksajā aptuveni 200 miljonus dolāru.

"Octopus" ir astoņu klāju jahta. Tajā atrodas 41 luksusa klases kajīte, kas greznībā un ekskluzivitātē var sacensties ar labākajām pieczvaigžņu viesnīcām. Tāpat, lai izklaidētu viesus uz jahtas ir kinozāle, skaņu ierakstu studija un arī basketbola laukums. Viena no unikālajām kuģa īpatnībām, ir baseins ar caurspīdīgu stikla grīdu, kur zem kājām var vērot jūras un okeāna bagāto jūras dzīvi.

Foto: AFP/Scanpix

Ņemot vērā žurnālta "Forbes" publicēto informāciju, Alena kopējā īpašumu vērtība bija vairāk nekā 20 miljardi dolāru. Kā izrādās, viņam piederēja ne tikai "Microsoft" akcijas, bet arī Nacionālās basketbola līgas (NBA) klubs Portlendas "Trail Blazers".

65 gadu vecumā, 2018. gada 15. oktobrī, Pols Alens mira no limfmezglu vēža.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu