Francija pieveic Lietuvu, uzvara arī ASV

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Lietuvas valstsvienība sestdien Ķīnā Pasaules kausa (PK) otrajā grupu turnīrā zaudēja izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā, bet citā mačā ceturto uzvaru čempionātā svinēja ASV. 

Lai saglabātu cerības uz medaļām, Daiņa Adomaiša vadītajai Lietuvas izlasei Francija bija jāpieveic. Tas neizdevās - zaudējums ar 75:78 (14:26, 26:24, 14:15, 21:13).

Lietuva vadībā bija vien pašā mača sākumā pēc precīza Marjus Grigoņa divpunktu metiena - 6:4. Pārējo spēles laiku lietuvieši nodarbojās ar pretinieku iedzīšanu, ko sekmīgi pabeidza 35.minūtē pēc Luka Lekaviča trīspunktnieka, izvirzoties vadībā ar 69:68. Nākamais trīspunktu metiens Jona Mačuļa izpildījumā deva 72:70 pārsvaru. Tā gan bija pēdējā reize mačā, kad Lietuvas valstsvienībai bija vadība. Mačuļa tālmetiens divas sekundes pirms spēles beigām nebija precīzs, un grozā pēc atlēkušās bumbas izcīnīšanas neiekrita arī Domanta Saboņa raidījums no groza apakšas...

Francijai 24 punktus guva Evans Furnjē, 21 punktu pievienoja Nando de Kolo. Lietuvas izlasei Jons Valančūns guva 18 punktus un pievienoja astoņas atlēkušās bumbas. 12 punkti Mantam Kalnietim, pa 10 - Grigonim un Lekavičam.

Jau ziņots, ka Latviešu izcelsmes speciālista Andreja Lēmaņa Austrālija L grupas spēlē ar rezultātu 82:76 (24:19, 16:19, 17:14, 25:24) sīvā cīņā uzveica Dominikānas Republikas izlasi.

Tagad Austrālijai un Francijai L grupā ir četras uzvaras, un tās jau nodrošinājušas vietu ceturtdaļfinālā. Tikmēr Lietuvai un Dominikānas Republikai cerības uz godalgotām vietām pagaisušas.

K grupas mačā ASV basketbolisti ar 69:53 (19:17, 19:8, 16:12, 15:16) attaisnoja favorītu lomu mačā pret Grieķiju, izšķirošo pārsvaru ar labu aizsardzību nodrošinādami otrajā ceturtdaļā.

Pēc līdzīgā cīņā aizvadītas pirmās ceturtdaļas amerikāņi panāca vairāk nekā desmit punktu pārsvaru un īpaši pietuvoties rezultātā grieķiem vairs neļāva.

Rezultatīvākais kolektīvi spēlējošajiem amerikāņiem ar 15 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm bija Kemba Vokers. Donovanam Mičelam desmit punkti un piecas atlēkušās bumbas, bet punktus neguva vien trīs spēlētāji ASV rindās.

Jau ziņots, ka Brazīlija K grupā ar rezultātu 71:93 (16:20, 16:25, 14:20, 25:28) piekāpās Čehijas izlasei.

K grupas vadībā ar četrām uzvarām četrās spēlēs ir ASV, pa trim uzvarām ir Čehijai un Brazīlijai, divi panākumi ir Grieķijai.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Argentīnas, Polijas, Spānijas un Serbijas vīriešu basketbola izlases piektdien svinēja uzvaras Pasaules kausa (PK) otrā posma pirmajās spēlēs, tādējādi nodrošinot sev vietas ceturtdaļfinālā.

Šī ir pirmā Pasaules kausa izcīņa, kurā piedalās 32 izlases. Visas komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm, kuras aizvadīs viena apļa turnīru, pēc kura katras grupas divas labākās valstsvienības turpinās cīņu par 1.-16.vietu.

Iepriekšējā PK izcīņā, kas notika 2014.gadā uzvaru otro turnīru pēc kārtas izcīnīja ASV izlase.

Pasaules kausa finālturnīrā kopumā piedalīsies 32 izlases, sacensībām notiekot astoņās dažādās Ķīnas pilsētās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu