"Džokers" plūc uzvaras laurus Venēcijas filmu festivālā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Džokera" režisors Tods Filipss un titullomas atveidotājs Hoakins Fīnikss saņem Venēcijas filmu festivāla "Zelta lauvu".
"Džokera" režisors Tods Filipss un titullomas atveidotājs Hoakins Fīnikss saņem Venēcijas filmu festivāla "Zelta lauvu". Foto: AP/Scanpix

76. Venēcijas filmu festivālā galveno godalgu - "Zelta lauvu" - ieguva Toda Filipsa tumšā komiksu filma "Džokers" ("Joker"), tādējādi parādot, ka, iespējams, pretendēs arī uz citām prestižām balvām, vēsta "Associated Press".

"Zelta lauva" iepriekš pievērsusi uzmanību filmām, kas apbalvojumu sezonā saņēmušas vairākas prestižas godalgas, piemēram, Giljermo del Toro filmai "Ūdens forma" ("The Shape of Water") un Alfonso Kuarona "Roma".

"Es vēlētos pateikties "Warner Bros." un "DC" par izkāpšanu no komforta zonas un tik drosmīga soļa speršanu ar šo filmu," saņemot balvu, sacīja "Džokera" režisors Filipss, kuram uz skatuves bija piebiedrojies titullomas atveidotājs Hoakins Fīnikss.

Režisors veltīja laipnus vārdus filmas zvaigznei, tomēr festivālā labākā aktiera balvu saņēma itāļu aktieris Luka Martinelli par lomu Džeka Londona grāmatas "Mārtiņš Īdens" ekranizācijā.

"Džokerā" stāstīts par to, kā Fīniksa atveidotais Arturs Fleks no nedienu mākta komiķa kļūst par Betmena ikoniskāko pretinieku.

Festivālā žūrijas balvu saņēma Romāna Polaņska filma "Virsnieks un spiegs" ("An Officer and a Spy"). Par labāko režisoru atzīts Rojs Andersons, bet labākās aktrises balvu ieguva Ariana Ascaride.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu