Aizsardzības ministrija aicina godināt tēva lomu ģimenē un sabiedrībā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ģimene. Ilustratīvs attēls
Ģimene. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

8. septembrī, atzīmējot Tēva dienu, Aizsardzības ministrija (AM) aicina sabiedrību godināt tēva lomu ģimenē un sabiedrībā, jo stipras ģimenes ir pamats valsts aizsardzībai, sacīja AM Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļas vecākā referente Eva Rešņa.

AM Tēva dienā pateicas ikvienam tēvam, kas dienesta pienākumus pilda Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS) vai Zemessardzē.

"[Pateicamies] par padomu, atbalstu, piemēru un vērtībām, kas tiek ieaudzināts bērnos, tādējādi jau no mazotnes attīstot patriotismu ģimenēs un mācot cieņu pret valsti," uzsvēra Rešņa.

Arī aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) pateicas karavīriem un zemessargiem - tēviem par dienestu NBS, kā arī karavīru un zemessargu tēviem par sniegto atbalstu.

"Karavīri - tēvi, tie ir vīri, kuriem līdzināties. Dažkārt varbūt skarbi, kādreiz noguruši, bet tai pašā laikā vienmēr atbalstoši un saprotoši. Karavīra un zemessarga mīlestībai pret savu valsti un ģimeni ir liela nozīme. Tuvāko cilvēku un savas valsts dēļ viņi ir gatavi ziedot pašu dārgāko - savu dzīvību," sacījis ministrs.

Pabriks aicina ikvienu Tēva dienā izbaudīt kopā būšanas prieku ar sev tuvajiem. "Lai Tēva dienā rodam laiku un iespēju pateikt paldies gan domās, gan darbos vienam no svarīgākajiem cilvēkiem mūsu dzīvē," mudina Pabriks.

LETA jau vēstīja, ka kopš 2010. gada septembra otrā svētdiena Latvijā ir Tēva diena. Tā ir oficiāli atzīmējama diena, kas iekļauta atceres un atzīmējamo dienu kalendārā. Lai gan atsevišķās valstīs Tēva dienas tradīcija mūsdienu izpratnē uzsākusies jau 20. gadsimta sākumā, lielākajā pasaules daļā tā ir relatīvi jauna tradīcija. Tēva dienu dažādās pasaules valstīs svin atšķirīgos datumos, un pārsvarā tā ir svētku diena.

Labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV) norādīja, ka ir nepieciešami divi, lai veidotu ģimeni.

"Mēs atzīmējam Mātes dienu, un arī mūsu tēti ir pelnījuši dienu, kurā visa ģimene viņu palutina ar mīļiem vārdiem. Es domāju, ka tā arī tie tēvi, kuri savu lomu pilda mazāk apzinīgi, kļūst pārliecinātāki par sevi un ar daudz lielāku atbildības izjūtu pret bērniem un ģimeni. Novēlu visiem tētiem šajā dienā pārdomāt tās lietas, kas vēl jāiemācās, lai kļūtu par labāku tēvu. Lai Tēva diena viņus motivē un sniedz spēku virzīties tālāk," pauda ministre.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu