Laurenču skolā uzsāk jaunu mācību pieeju. Pirmklasnieki dalās sajūtās par pirmo mācību nedēļu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere / LETA

Valdība šogad pieņēma jaunu izglītības standartu. Nākamajā gadā skolām būs jāpiedāvā vismaz divi izvēles komplekti ar četriem padziļinātiem kursiem, no kuriem skolēns izvēlēsies trīs. Vidusskolās jaunais saturs un piegājiens tiks ieviests gadu vēlāk - 2022. gadā.  LNT raidījums "Ziņu TOP 10" devās noskaidrot ko no jaunā mācību gada sagaida Siguldas Laurenču skolas pirmklasnieki, kur arī ir uzsākta jauna mācīšanās pieeja.

Siguldas Laurenču sākumskolā skolas gaitas šogad uzsāka 64 pirmklasnieki. Daži no pirmklasniekiem atklāj, ka vēlās iemācīties rēķināt, lasīt, būvēt robotus, eksperimentēt un pat sēņot.

"Es gaidu, ka mēs varēsim mācīties. Es gribu rakstīt, lasīt un rēķināt," saka pirmklasniece Dārta.

Laurenču sākumskola šogad uzsāk pilnīgi jaunu mācību pieeju - ar spēlēm un praktiskiem uzdevumiem. Dabaszinībās skolēni dodas ārā un cenšas mežā atrast uzplaukušu ziedu, sēni, koku un uzzīmēt to. Dabaszinību stundā tiek izzinātas arī mežā sastaptās dzīvās radības. Pēc padarītā bērniem ar to, kas jauns ieraudzīts un uzzināts.

Viena no pirmklasniecēm uzsver, ka viņai jaunā pieeja patīk.

"Man patīk mācīties. Vispār jau te nav mācīšanās, bet gan spēles visādas."

Kā atklāj pirmās klases audzinātaja, lielākais izaicinājums skolotājam esot būt tik pat gudram kā pirmklasniekam.

"Jāspēj domāt kā pirmklasnieks, jāprot redzēt kā pirmklasniekam, saprast, nebūt pārākam. Jāciena pirmklasnieks, jo viņi šo mirkli ir gaidījuši ļoti, ļoti, jāspēj dzīvot ar viņiem," stāstaLaurenču sākumskolas pirmās klases audzinātāja Sigita Pole.

"Man šonedēļ visvairāk patika, ka atnāca lielie bērni, no 4. klases. Viņi stāstīja, kādi noteikumi ir skolā, un viens no viņiem man uzrakstīja vēstuli," par aizvadīto nedēļu stāsta pirmklasnieks Kārlis.

Savukārt pirmklasniece Paula atzīst, ka patīk iet skolā, jo nav jāguļ pusdienas laiks.

Bet Martins saka: "Bija forši. Es gribētu kļūt par dziedātāju un diriģentu. Es visu laiku skatos komponistus. Man ļoti patīk skolā."

Vaicāts, kas ne sevišķi patika skolā, pirmklasnieks atbild: "Man nepatika ļoti iet staigāties tāpēc, ka man ir bail no zemestrīcēm."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu