ANO mudina izmeklēt Krievijas policijas brutālo vēršanos pret protestētājiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

ANO cilvēktiesību augstā komisāre Mičela Bačeleta pirmdien, 9. septembrī, pauda satraukumu par policijas brutālo vēršanos pret demonstrantiem Krievijā pirms tur nule kā notikušajām vēlēšanām, mudinot veikt izmeklēšanu saistībā ar apsūdzībām par spēka pārmērīgu pielietošanu.

"Es atbalstu aicinājumu veikt izmeklēšanu saistībā ar apsūdzībām par pārmērīgu policijas spēka pielietošanu," komisāre sacīja ANO Cilvēktiesību padomei Ženēvā.

Atklājot Cilvēktiesību padomes 42.s esijas darbu, Bačeleta norādīja, ka viņai rada bažas pārmērīgās aizturēšanas un policijas rīcība Krievijas Federācijā".

"Vairākiem opozīcijas kandidātiem liegts" starts vēlēšanās, sacīja komisāre, atgādinot, ka jūlija un augusta protestu laikā aizturēti vairāk nekā 2500 cilvēku.

"Šobrīd pieciem piespriests cietumsods, bet citiem izvirzītas kriminālapsūdzības," viņa sacīja.

"Es mudinu varasiestādes garantēt vārda brīvību, tiesības uz miermīlīgu pulcēšanos un dalību sabiedrības dzīvē," viņā piebilda.

Municipālās un reģionālās vēlēšanas svētdien notika daudzviet visā Krievijā, bet galvenā uzmanība bija pievērsta Maskavai, kur pirms vēlēšanām tika pieredzēti plaši protesti pret to, ka netika reģistrēti daudzi opozīcijas kandidāti.

Maskavas domes vēlēšanās valdošā partija "Vienotā Krievija" zaudējusi trešo daļu vietu, atsaucoties uz provizoriskajiem rezultātiem, pirmdien vēsta ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Šāds vēlēšanu iznākums varētu nozīmēt, ka stratēģiskajai balsošanai, uz ko aicināja opozīcija, bijušas sekmes.

Opozīcija apsūdz Kremli, ka tas izvērsis politiskā terora kampaņu, lai apspiestu protestu vilni.

Foto: Protesti Krievijā

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu