Daugavpilī aiztur vīrieti par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kuri beigušies ar nāvi (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policijas mašīna. Ilustratīvs attēls.
Policijas mašīna. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Pagājušajā nedēļā Daugavpilī par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu aizturēts vīrietis, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova.

Augusta beigās, saņemot informāciju no mediķiem, ka Daugavpilī kādā dzīvoklī ir atrasts 1957. gadā dzimis vīrietis ar redzamiem miesas bojājumiem, policijā sākts kriminālprocess un nepieciešamās izmeklēšanas darbības. Policija secinājusi, ka cietušā dzīvesvietā ieradās viņam pazīstams vīrietis.

Tobrīd cietušais bija lietojis alkoholiskus dzērienus, un starp viņu un iespējamo vainīgo izcēlās sadzīves rakstura konflikts. Pēc kāda brīža konflikts starp personām pārtapa kautiņā, kura laikā cietušajam tika nodarīti smagi miesas bojājumi. Nākamajā dienā no kautiņā gūtajām traumām cietušais, tā arī nenākot pie samaņas, mira medicīnas iestādē.

Skaidrojot notikuma apstākļus, aizdomās par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kuru rezultātā iestājās cietušā nāve, likumsargi pagājušajā nedēļā aizturēja 1968. gadā dzimušo. Viņš iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā. 

Pašlaik policijā turpinās izmeklēšana, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes un tiek skaidrota aizturēta vīrieša saistība ar minēto noziedzīgo nodarījumu. 

Par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu