"Olainfarm" pārdod nevajadzīgos luksusa auto. Placī atrodams pat bruņutransportieris

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LNT ziņas

"Pircēju interese ir un cenas vēl nav jānolaiž." Tā par savu tirdzniecībā izlikto luksusa auto parku apgalvo mantinieču skandālā ierautā zāļu ražotāja "Olainfarm" vadība, vēsta raidījums "LNT Ziņas". 

Uzņēmums pārdod nevajadzīgās luksus automašīnas gandrīz 400 000 eiro vērtībā. Tiek piedāvāti dažādi "BMW", "Mercedes" un "Lexus" marku auto modeļi.

Raidījums vēsta, ka automašīnas tirgo publiski, lai nodrošinātu šī procesa caurspīdīgumu. Šā brīža uzņēmuma vadība nesaskata vajadzību pēc šiem auto, ko esot iegādājušies tās priekšteči.

Video: LNT Ziņu sižets

"Auto tika iegādāti no pagājušā gada oktobra līdz šā gada aprīlim un, redzot šo automašīnu faktisko nepieciešamību jeb, pareizāk sakot, to, ka tās nav nepieciešamas, lēmām, ka mums būtu nepieciešams tās pārdot. Šīs mašīnas izmantoja augstākā vadība – atsevišķi valdes un padomes locekļi. Autoparks ir pietiekami liels un dārgs, līdz ar to lieli līdzekļi, kas neefektīvi izmantoti konkrētām vajadzībām," raidījumam skaidrojis uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Lauris Macijevskis.

Dārgākais no pārdošanā izliktajiem auto ir 2018. gadā ražotais "BMW X5". To tirgo par 87 000 eiro.

Viens no pārdošanā nonākušajiem auto ir "Mercedes Benz" bruņumašīna ar iespaidīgu aprīkojumu.

Tam ir astoņus centimetrus biezs bruņu stikls, uzliktas speciālas riepas ar īpašu bruņu gumiju. Ir iekšējā ugunsdrošības sistēma, kas uzliesmojuma laikā automātiski ieslēdzas un uzsāk dzēšanu.

"Olainfarm" īpašumā esošais 2009. gada izlaiduma bruņutransportieris esot iegādāts lietots. Jauna cena būtu pusmiljons eiro.

Saprotot, ka šādam auto pircēju Latvijā var arī neatrast, tiek mērķēts Vācijas auto tirgus virzienā. Interese par automašīnām esot.

Iepriekšējais "Olainfarm" padomes priekšsēdētājs Pāvels Rebenoks, "LNT Ziņu" sazvanīts, vēsti par greznā luksuss auto parka pārdošanu bija skarbs: "Tas esot melnais PR, ko esošā vadība izplata par iepriekšējo vadību".

"Ne par kādām luksusa mašīnām te vispār nav runas. Mūsu valdīšanas laikā faktiski viena vai divas mašīnas bija iepirktas. Un, kas attiecas uz to, ko dara pašreizējā vadība, būtu lietderīgāk sākt beidzot nodarboties ar ražošanu, nevis ar autoparkiem. Ja valde un padome nodarbojas ar autoparka jautājumu, tad uzņēmumam laikam tiešām iet ļoti slikti," turpina Rebenoks.

Bruņumašīnas iegādi Rebenoks apstiprina, norādot, ka tā bijusi nepieciešamība. "Ņemot vērā, ka vairākiem padomes locekļiem bija izteikti draudi dzīvībai, tad attiecīgi tāds lēmums bija pieņemts. Tā bija lietota mašīna, un viņas cena bija zem tirgus vērtības. Tas bija labs, izdevīgs piedāvājums. "Olainfarm" drošības dienests pieņēma lēmumu, ka tā ir vajadzīga."

"Olainfarm" valdes priekšsēdētājs gan raidījumam noraidīja izskanējušās runas, ka uzņēmuma šā brīža finansiālā situācija gauži bēdīga. Pret apmelotājiem un neslavas cēlājiem tā sola vērsties tiesībsargājošās institūcijās.

"Situācija uzņēmumā ir pavisam stabila. Nekādas nesaskaņas vadības vai akcionāru līmenī neietekmē uzņēmuma saimniecisko darbību," uzsvēris Macijevskis.

Šobrīd arī starptautiskā konkursā tiek meklēts jaunais "Olainfarm" vadītājs. Konkursam jānoslēdzas oktobrī. Macijevskis ir cerīgs par rezultātu un pēc jaunā valdes priekšsēdētāja iecelšanas plāno turpināt darbu uzņēmuma valdē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu