13 gadus vecs zēns Kanādā palīdz atklāt 1992. gada bezvēsts pazudušas sievietes krimināllietu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Kanādā 13 gadus vecs zēns augustā pilnīgi nejauši palīdzējis likumsargiem atklāt 27 gadus senu pazudušas sievietes krimināllietu, vēsta CNN.

Pusaudzis Makss Verenka augusta sākumā braucis ar laivu pa Grifinas ezeru Britu Kolumbijā, kur viņa vecāki nodarbojas ar nelielu uzņēmējdarbību, izīrējot brīvdienas mājas. Kad zēns braucis ar laivu, pēkšņi viņš pamanījis automašīnu, atklāja viņa māte.

Sākotnēji zēna vecāki nodomājuši, ka automašīna, par ko stāsta viņu dēls, varētu būt saistīta ar 2009. gada avāriju, kad kāds autovadītājs iebraucis ezerā. Tomēr nākamajā dienā māte paziņojusi policijai par neperasto dēla atradumu.

Likumsargi, kuri ieradās notikuma vietā, centās saskatīt zem ūdens esošo automašīnu, bet spožās saules dēļ tas nebija iespējams. Makss zināja precīzu spēkrata atrašanās vietu un piedāvāja likumsargiem savu palīdzību. Viņš ar "GoPro" kameru ienira zem ūdens un nofilmēja tur esošo automašīnu.

Apskatot jaunieša nofilmēto, policija trīs dienas vēlāk ieradās ar speciālu tehniku, lai no ūdens izceltu nogrimušo automašīnu. Kad tas tika izdarīts, likumsargi noskaidroja, ka tā ir vecākā modeļa automašīna un tajā atrodas sievietes līķis.

Policija atklāj, ka sievietes mirstīgās atliekas pieder 1992. gadā pazudušai sievietei, kura bija devusies uz draugu kāzām, bet pa ceļam bezvēsts pazudusi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu