Ankipāns: Pēc pēdējās spēles pārliecība kaut kur bija pazudusi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ģirts Ankipāns
Ģirts Ankipāns Foto: Raimonds Volonts / dinamoriga.lv

Pēc sezonas pirmās sagrāves, kas piedzīvota aizvadītās nedēļas sestdienā, Kontinentālas hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" spēlētāju pārliecība bija pazudusi, tomēr komanda strādās, lai tā atgrieztos, pēcspēles preses konferencē teica vienības galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas pirmā izbraukuma otrajā spēlē ar 0:4 (0:2, 0:2, 0:0) zaudēja Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

"Apsveicu pretiniekus ar pirmo mājas spēli un panākumu. Uz laukuma bija redzams, ka viņi mums ir solīti priekšā," pēc mača teica Ankipāns.

Speciālists arī norādīja, ka šīs spēles sniegumu, iespējams, ietekmējusi sagrāve Helsinkos.

"Pēc pēdējā zaudējuma pārliecība kaut kur bija pazudusi," savas komandas sniegumu raksturoja treneris. "Strādāsim, lai tā atgrieztos, bet kopumā mani apmierina mūsu spēle. Šajā spēlē mums nestrādāja ne vairākums, ne mazākums, tāpēc noteikti jāuzlabo šis spēles elements."

Tikmēr gandarījumu par uzvaru neslēpa mājinieku treneris Vjačeslavs Butsajevs.

"Hokejs ir atgriezies Ņižņekamskā. Apsveicu līdzjutējus ar panākumu sezonas ievadā, tāpat jāapsveic arī sava komanda," priecīgs par uzvaru bija Butsajevs. "Esmu apmierināts ar spēles rezultātu - ne viss izvērtās tā, kā vēlējāmies, bet rezultātam nav ne vainas."

Rīdzinieki iepriekšējā sezonā regulārajā čempionātā Rietumu konferencē bija devītie, kamēr "Ņeftehimik" bija desmitie Austrumos.

"Dinamo" ar Ņižņekamskas komandu KHL savā starpā pirms mača Helsinkos bija tikusies 21 reizi, izcīnot 14 uzvaras, no kurām 12 gūtas pamatlaikā. Iepriekšējā sezonā abās savstarpējās spēlēs uzvarēja rīdzinieki.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu