Pieci Kubas futbolisti pēc graujoša zaudējuma pamet izlasi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Pieci Kubas futbola izlases spēlētāji pēc sestdien piedzīvotā zaudējuma ar 0:6 pret Kanādu Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) Nāciju līgas spēlē pametuši izlases rindas, vēstīja vietējā televīzija.

Pēc graujošā zaudējuma Kubas izlases treniņnometni pameta Jordans Santakruss, Endijs Bakero, Dāvids Urželjes, Orlendizs Benitess un Alehandro Portals. Spēlētāji izlasi pametuši, jo uzskata, ka tās sniegums bijis nožēlojams.

Kubas valstsvienībai tas ir liels zaudējums, jo tieši Santakruss tiek uzskatīts par vienu no tās līderiem. Viņš kopā ar Bakero bija daļa no U-20 komandas, kas 2013.gadā kvalificējās Pasaules kausa izcīņai.

Šie nav pirmie atteikumi pārstāvēt izlasi, jo pēdējo 17 gadu laikā šādu pašu attieksmi pauduši 44 spēlētāji. Tostarp arī četri spēlētāji, kuri valstsvienību pameta šī gada jūnijā, kad tā cīnījās par CONCACAF Zelta kausu.

Arī 2015.gadā Zelta kausa izcīņas laikā daži futbolisti pieņēma lēmumu vairs nepārstāvēt savu valsti.

Kubas izlase Nāciju līgā spēlē spēcīgākajā divīzijā, A apakšgrupā spēkojoties ar ASV un Kanādas izlasēm. Kanāda ar vienu panākumu ir pirmā, bet Kuba ar vienu zaudējumu pagaidām ir pēdējā, trešajā vietā.

Nākamais mačs Kubas izlasei paredzēts otrdien.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu