Lielbritānijā dzīvojoša seniore veikusi pašnāvību "Brexit" dēļ (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Brexit", ilustratīvs foto.
"Brexit", ilustratīvs foto. Foto: Pixabay

Kādā franču tautības sieviete, kura vairāk kā 50 gadus dzīvojusi Lielbritānijā, traģiski atņēmusi sev dzīvību. Tuvinieku teiktais liecina, ka sievieti pēdējā laikā ļoti nomācis "Brexit" jautājums un tas tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem pašnāvības motīviem, vēsta portāls "Mirror".

76 gadus vecā Fransa Marija Luīze Deivisa izgājusi no mājām šī gada martā, neilgi pirms sākotnēji plānotā "Brexit" datuma, un tā arī neatgriezās mājās. Viņas mirstīgās atliekas atrastas pēc divām dienām. Izmeklēšana secinājusi, ka viņa zaudējusi dzīvību pašnāvībā. Par rīcības galvenajiem motīviem uzskata raizes par politiskajiem notikumiem Lielbritānijā un nesenu mājdzīvnieka nāvi.

» ĀM izplatījusi aicinājumu Lielbritānijā dzīvojošiem latviešiem

Ir liecības par to, ka sieviete visas savas dzīves laikā sirgusi ar depresiju. Fransas Marijas Luīzes vīrs, 74 gadus vecais Pīters, portālam gan atklājis, ka uzskata, ka par galveno iemeslu pašnāvībai uzskata tieši Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības.

Sākotnēji Lielbritānijai Eiropas Savienība bija jāpamet 2019. gada 29. martā, taču britu politiķi tā arī nevienojās par kompromisu, kas noveda pie valdības krīzes un bijušās premjerministres Terēzes Mejas aiziešanu no amata.

» Elizabete II akceptē likumprojektu bezvienošanās "Brexit" novēršanai

Tikmēr jaunais Lielbritānijas premjers Boriss Džonsons 23. jūlijā paziņojis, ka Lielbritānija jebkurā gadījumā pametīs Eiropas Savienību šoruden. Viņa noteiktais gala termiņš bija 31. oktobris.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu