Komandas līderi Skolu Argentīnas iekļūšana PK pusfinālā nav pārsteigusi

LETA/AP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luiss Skola (no labās) priecājas par uzvaru pār Venecuēlu.
Luiss Skola (no labās) priecājas par uzvaru pār Venecuēlu. Foto: FIBA.com

Argentīnas vīriešu basketbola izlases leģenda Luiss Skola neuzskata, ka viņa pārstāvētās komandas iekļūšana Pasaules kausa pusfinālā ir pārsteigums.

Argentīnieši ceturtdaļfinālā ar rezultātu 97:87 (25:23, 29:26, 14:18, 29:20) pārspēja Serbiju, kas no Eiropas izlasēm tika uzskatīta par vienu no čempionāta favorītēm.

Argentīnas izlasē 20 punktus guva veterāns Luiss Skola, kurš valstsvienībā palicis pēdējais no zelta paaudzes, kas 2004.gadā kļuva par olimpisko čempioni.

"Šī uzvara mums nozīmē daudz," AP citē Skolas teikto. "Man tikai neliek mieru tas, ka cilvēki runā par brīnumu, par pārsteigumu un par to, ka neviens neticēja. Teikšu tā - pēdējo divu mēnešu laikā bija 22 cilvēki, kas ticēja, ka būsim šeit. Tieši tik mums vajadzēja, tikai 22. Nokļuvām tur un tas ir tālu no brīnuma."

Viņš neslēpa gandarījumu par to, ka komanda aizvadījusi ļoti labu maču.

"Esam laba komanda, kas lieliski aizvada turnīru un ir pelnījusi uzvarēt," par šodienas maču teica Skola.

Lielu artavu uzvarā ar 18 punktiem un 12 rezultatīvām piespēlēm deva Fakundo Kampaco.

"Kampaco absolūti dominēja šajā spēlē. Absolūti dominēja. Šī ir viņa uzvara," atzina pretinieku galvenais treneris Aleksandrs Džordževičs.

Tikmēr serbu basketbolists Nemanja Bjelica atzina, ka komanda vasarā ieguldījusi pamatīgu darbu. "Ir smagi, taču tāds ir basketbols. Ir arī svarīgākas lietas," noteica Bjelica.

Argentīnas izlase ir pati pirmā pasaules čempione, pie titula tiekot 1950.gadā. Tāpat argentīnieši ir 2002.gada pasaules vicečempioni.

Argentīna pusfinālā tiksies ar ASV un Francijas mača uzvarētāju. Tikmēr otrā pusfinālā Spānija duelēsies pret Austrāliju vai Čehiju.

Iepriekšējā Pasaules kausa izcīņā, kas notika 2014.gadā, uzvaru otro turnīru pēc kārtas izcīnīja ASV izlase.

Pasaules kausa finālturnīrā kopumā piedalās 32 izlases, sacensībām notiekot astoņās dažādās Ķīnas pilsētās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu