Latvijā izveidots 3x3 basketbola Dāmu sērijas turnīrs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Liene Stalidzāne, Kristīna Petermane, Ieva Kūlīte, Baiba Eglīte
Liene Stalidzāne, Kristīna Petermane, Ieva Kūlīte, Baiba Eglīte Foto: FIBA.com

Latvijas Basketbola savienība (LBS) septembra un oktobra nedēļu nogalēs rīkos 3x3 Dāmu sēriju, kas būs astoņu 3x3 basketbola turnīru seriāls.

Latvijas sieviešu 3x3 basketbola izlase, kuras sastāvā ir Baiba Eglīte, Ieva Kūlīte, Kristīna Petermane un Liene Stalidzāne, septembra pirmajā dienā Ungārijā izcīnīja Eiropas kausa bronzas medaļas.

Tomēr šis panākums ir nepietiekams, lai Latvijas komandai 2020.gada sezonā būtu iespēja piedalīties Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā un Pasaules kausa izcīņā.

Lai noskaidrotu abu sacensību dalībniekus, tiek ņemts vērā FIBA 3x3 pasaules rangs, kurā būtiskāk par labāko komandu sportiskajiem panākumiem ir sporta veida masveidība katrā valstī. Latvija sieviešu konkurencē nav pārāk augstu, jo pagājušajā vasarā nebija daudz sacensību, kurās varētu nopelnīt vērtīgos FIBA 3x3 punktus.

Katras valsts ranga noteikšanā tiek ņemti vērā simts labāko spēlētāju rezultāti deviņās sacensībās. Igauņi, kopš pavasara rīkojot līdzīgas sacensības, pratuši pasaules rangā ielauzties pirmajā sešiniekā un faktiski garantēt sieviešu izlasei dalību Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

LBS rīkotajā sērijā katrā turnīrā dalībnieces cīnīsies par organizētāju sarūpētām balvām, bet finālposma uzvarētājas saņems galveno balvu - piecām personām apmaksātu braucienu uz Latvijas valstsvienības un spāņu kluba "Barcelona" uzbrucēja Rolanda Šmita mājas spēli Barselonā. LBS uzsver, ka visas turnīru dalībnieces dos svarīgu ieguldījumu, lai Latvijas sieviešu izlase iegūtu tiesības piedalīties Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

3x3 Dāmu sērijas turnīru spēles tiks aizvadīts zālēs - pirmais posms notiks Mežaparkā, bet pārējie - Hanzas vidusskolā.

Katrā turnīrā var piedalīties ne vairāk kā 16 komandas, bet finālposmam kvalificēsies 12 labākās. Turnīros piedalīsies, taču uz galveno balvu nepretendēs Latvijas sieviešu izlases basketbolistes.

Katrā turnīrā trīs stundu laikā divos laukumos izspēlēs grupu turnīrus, kā arī ceturtdaļfināla un fināla spēles.

Dalībniecēm turnīriem jāreģistrējas "Play.fiba3x3.com" lapā, katrā komandā jābūt reģistrētām četriem spēlētājām (turnīrā drīkst piedalīties arī trīs) vecumā no 18 līdz 34 gadiem ar apstiprinātiem FIBA 3x3 profiliem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu