Navaļnija štābos visā Krievijā notiek kratīšanas (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksejs Navaļnijs
Aleksejs Navaļnijs Foto: AFP/SCANPIX

Visā Krievijas teritorijā ceturtdien, 12. oktobrī, notiek kratīšanas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija vēlēšanu štābos, kā arī štābu koordinatoru un darbinieku dzīvokļos, pavēstīja viens no Navaļnija līdzgaitniekiem Leonīds Volkovs.

Maskavas Basmannijas rajona tiesa atļāvusi izmeklētājam Rustamam Gabduļinam veikt 94 kratīšanas tā dēvētās naudas atmazgāšanas lietas ietvaros, kas ierosināta pret Navaļnija Korupcijas apkarošanas fondu (FBK), paziņoja Volkovs, piebilstot, ka sarakstā ir jau 29 pilsētas un vairāk nekā 80 adreses.

Kā norādīja Volkovs, visas kratīšanas notiek FBK lietas ietvaros, taču fondam nav nevienas reģionālās filiāles vai biroja, bet Navaļnija vēlēšanu štābi ir pavisam cita struktūra.

Varas pārstāvju galvenais mērķis ir "maksimāla tehnikas konfiscēšana", skaidroja Volkovs.

Pēc kratīšanām štābu koordinatori tiek aizvesti uz pratināšanām Izmeklēšanas komitejas nodaļās.

"Katrā adresē ierodas izmeklētāju grupa ar policijas un Krievijas gvardes pārstāvju papildspēkiem. Kopumā rīta operācijā bija iesaistīti vairāki simti drošības struktūru pārstāvju," paziņoja Volkovs.

Tīmekļa medijs "Mediazona" vēsta, ka kratīšanas notiek vairāk nekā 30 pilsētās, bet starptautiskās cilvēktiesību aizstāvības organizācijas "Agora" vadītājs Pāvels Čikovs ziņo, ka kratīšanas notiek vairāk nekā 100 adresēs.

Pirms 8. septembrī notikušajām Maskavas domes vēlēšanām Navaļnijs un viņa atbalstītāji maskaviešus aktīvi aicināja balsot taktiski, lai panāktu, ka vēlēšanās neuzvar Kremļa partijas "Vienotā Krievija" kandidāti.

Volkovs uzskata, ka kratīšanas štābos tiek veiktas, reaģējot uz šīs stratēģijas "triumfu".

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu