Daudzīvokļa nama evakuācija Tallinā: aizdomās par sprādzienbīstamu priekšmetu glabāšanu apcietināts vīrietis

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Igaunijā tiesa pēc prokuratūras lūguma ceturtdien, 12. septembrī, noteikusi drošības līdzekli apcietinājumu vīrietim, kurš tiek turēts aizdomās par liela daudzuma vecu šāviņu un citu sprādzienbīstamu priekšmetu glabāšanu savā dzīvoklī Tallinā. 

Pēc Igaunijas Ziemeļu rajona prokuratūras lūguma un Harju apriņķa tiesas apstiprinājuma vīrietim, kurš tiek identificēts kā Urmass, noteikts apcietinājums sākotnēji uz laiku līdz diviem mēnešiem, ziņu aģentūrai BNS sacīja prokuratūras preses pārstāvis Kārels Kallass. 

Vīrietis ir 40 - 50 gadus vecs un īrēja dzīvokli, kurā tika atrastas sprāgstvielas. Aizdomās turētais agrāk bijis policists.

Jau vēstīts, ka Igaunijas Drošības policija otrdien, 10. septembrī, veica procesuālās darbības daudzdzīvokļu namā Tallinā. Saistībā ar tām otrdienas pēcpusdienā notika iedzīvotāju evakuācija no deviņstāvu ēkas vienas kāpņutelpas dzīvokļiem. Trešdienas rītā operācija tika pabeigta. 

Igaunijas Drošības policija viņu aizturēja trešdien. Dzīvoklī tika atrasts liels daudzums vecu šāviņu un cita veida sprādzienbīstami priekšmeti. 

Noskaidrots, ka vīrietim jau 2013. gadā noteikts naudassods par nelikumīgu sprāgstvielu glabāšanu. No soda viņš tika nosacīti atbrīvots ar pārbaudes laiku uz trim gadiem.  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu