"Rīga nelabi ož!" Piketā pret atkritumu apsaimniekošanas politiku pulcējās aptuveni 100 cilvēkus (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Ceturtdienas, 12. septembra, vakarā piketā pret atkritumu apsaimniekošanas politiku pie Rātsnama bija pulcējušies aptuveni 100 cilvēki, novēroja aģentūra LETA.

Klātesošo vidū bija dažāda gadu gājuma cilvēki, taču galvenokārt tur bija sastopami Jaunās konservatīvās partijas biedri, kā arī citi opozicionāri.

Uz iedzīvotāju līdzi paņemtajiem plakātiem bija tādi uzraksti kā "Monopols smird", "Gods kalpot Getliņiem", "Tīrīga tīra kabatas", "Torņakalns pret monopolu" un citi.

Sanākušie nepārtraukti skandināja tādus saukļus kā "Dome nelabi smird", "Konkurenci", "Rīga nelabi ož" un citus.

Aktīvisti arī aicināja āra iznākt Rīgas mēru Oļegu Burovu (GKR), taču politiķis līdz šim Rātslaukumā nav iznācis.

Paralēli aktīvisti bija atnesuši kaudzi ar miskastes maisiem, kā arī atveduši atkritumu konteinerus, pa kuru vākiem tika dauzīts ar dažādiem priekšmetiem, tādējādi radot rīboņu.

Jau ziņots, ka sarunu procedūrā starp trim atkritumu apsaimniekotājiem Rīgas dome "sadalījusi" arī atlikušos 4% Rīgas teritorijas, ceturtdien žurnālistiem pavēstīja Burovs.

» Tiešraides arhīvs: Rīgas dome informē par atkritumu apsaimniekošanu Rīgā

Sarunu procedūrā pieteikušies bija trīs no līdzšinējiem četriem atkritumu apsaimniekotājiem - SIA "Clean R", "Eco Baltia vide" un "Lautus". Pirmie divi uzņēmumi līdz šim apsaimniekoja jau aptuveni 88% Rīgas teritorijas, savukārt "Lautus" - aptuveni 8%. Tas nozīmē, ka sarunu procedūrā "jāsadala" bija aptuveni 4%, kurus līdz šim apsaimniekoja SIA "Pilsētvides serviss". Pārsvarā "Pilsētvides serviss" apsaimniekojis kapsētas un privātmājas.

Pēc mēra teiktā, 96% iedzīvotāju, kuriem nemainās līdzšinējie atkritumu apsaimniekotāji, nekas nav jādara un jauni līgumi nav jāpārslēdz. Visiem šiem iedzīvotājiem paliek līdzšinējie tarifi un nekādas citas izmaiņas nav gaidāmas.

"Šobrīd vēl notiek diskusijas, vai šos 4% savā starpā sadalīs "Clean R" un "Eko Baltia vide", vai arī tos apsaimniekos viens no viņiem. Stundas laikā ceram to noskaidrot," sacīja Burovs. "Lautus" uz šo teritoriju nav pretendējuši.

Pēc Burova teiktā, balstoties uz izsludināto ārkārtas situāciju, arī atlikušajiem 4% cilvēku nekādi jauni līgumi nebūs jāslēdz. "Tas ir galvenais ārkārtas situācijas ieguvums, ka iedzīvotājiem nekas nemainās un jaunus līgumus viņiem nevajag," sacīja mērs.

Lēmumi gan vēl tiks saskaņoti ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.

Pēc domes pārstāvju teiktā, jaunus saistošos noteikumus domei patlaban nav nepieciešams apstiprināt un uz veco noteikumu bāzes var strādāt, kamēr ir spēkā ārkārtas situācija vai arī stājas spēkā tiesas spriedums. 

Pašvaldība informē, ka papildinformāciju par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu var iegūt Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā, zvanot uz tālruņiem 67012986 un 67181241 vai rakstot uz e-pastu "atkritumi@riga.lv."

LETA jau ziņoja, ka valdība trešdien ārkārtas sēdē atbalstīja VARAM sagatavoto rīkojuma projektu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu atkritumu apsaimniekošanā Rīgā.

Foto: Pie Rīgas domes protestē par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas politiku

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu