Sociālo tīklu lietotāji pauž bažas, ka "Iphone 11 Pro" dizains var izraisīt tripofobijas lēkmi (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Tehnoloģiju uzņēmums "Apple" savu jauno produktu prezentācijas pasākumā prezentējis jauno "iPhone" sērijas modeli - "budžeta klases" tālruni "iPhone 11". Neilgi pēc viedtālruņa prezentēšanas, cilvēki sociālajos tīklos paziņojuši, ka jaunā telefona "Iphone 11 Pro" dizains var izraisīt spēcīgas bailes cilvēkiem, kuri baidās no maziem caurumiem, vēsta BBC.

"Iphone 11 Pro" prezentācijas laikā daudzi pievērsa uzmanību telefona "superplatajai" kamerai, kura sastāv no trim spēcīgiem objektīviem, kas cieši savienoti kopā. Objektīvi atrodas blakus tālruņa lukturim, mikrofonam un pietuvināšanas funkcijai.

» "Trīsacains zirneklis!" Latvieši sociālajos tīklos apspriež jaunos "Apple" produktus

BBC ziņo, ka vairāki viedtālruņu lietotāji apgalvojuši, ka jaunais dizains var izraisīt un ir izraisījis tripofobiju jeb riebumu un bailes no maziem caurumiem.

Arī sociālajā tīklā "Twitter" daži lietotāji pauduši sašutumu par to, ka kompānija "Apple" nav padomājusi par cilvēkiem, kuriem ir bailes no maziem caurumiem.

Termins "tripofobija" pirmo reizi tika pamanīts 2005. gadā kādā tiešsaistes forumā un kopš tā laika par to ļoti daudz runā sociālajos tīklos.

Zinātnieks no Lielbritānijas Eseksas universitātes piedalījās pirmajā tripofobijas pētījumā. Viņš uzsver, ka pētījums apliecinājis, ka cilvēku reakcijas uz maziem caurumiem ir ļoti dažādas. Dažiem cilvēkiem tripofobija varot izraisīt panikas lēkmes, trīci, tahikardiju, sliktu dūša un pat elpas trūkumu.

"Apple" plāno sākt jauno viedtālruņu pārdošanu 20. septembrī.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu