ASV izlūkdienesti: Krievijas "Burevestņik" izmēģinājumi cietuši neveiksmi piecas reizes (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Krievija savu jauno spārnoto raķeti "Burevestņik" izmēģinājusi vismaz piecas reizes un visi šie izmēģinājumi bijuši neveiksmīgi, ieskaitot augustā notikušo noslēpumaino incidentu, kas izraisīja radiācijas līmeņa pieaugumu pie Severodvinskas, vēsta ASV medijs CNBC, atsaucoties uz avotiem, kuri iepazinušies ar ASV izlūkdienestu ziņojumu.

Šo raķeti pagājušajā gadā pieminēja arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins, norādot, ka tā būšot faktiski neierobežota darbības rādiusa raķete.

Krievija šo raķeti dēvē par "9M730 Burevestņik", savukārt NATO to sauc par "SSC-X-9 Skyfall".

ASV izlūkdienestu rīcībā esošā informācija liecina, ka jaunās raķetes izmēģinājumus veic kopš 2017. gada.

» Straujš radiācijas līmeņa pieaugums un piecu kodolinženieru bojāeja. Kas zināms par noslēpumaino kodolnegadījumu Krievijā

Neskatoties uz neveiksmīgajiem izmēģinājumiem, Krievija plāno paātrināt darbu pie šī projekta. ASV izlūkdienesti ziņo, ka šīs ar kodoldzinējiem aprīkotās raķetes Krievijas armijas bruņojumā plānots iekļaut jau 2025. gadā.

Ar "Burevestņik" izmēģinājumu tiek saistīts noslēpumainais kodolnegadījums, kas Krievijā notika pagājušajā mēnesī un kurā bojā gāja vismaz pieci cilvēki.

» "Tas bija pilnīgs haoss!" Divi ārsti atklāj detaļas par noslēpumaino kodolnegadījumu Arhangeļskā

Kā uzskata ASV izlūkdienesti, sprādziens noticis brīdī, kad no ūdens mēģināts izcelt raķeti, kuras palaišanas mēģinājums bijis neveiksmīgs.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu