Nebijis atklājums! Senajās kapenās atrastie "Modēnas mīlnieki" izrādījušies vīrieši (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

2009. gadā Itālijā senajās kapenēs atrastie skeleti, kas bijuši sadevušies rokās, ir izrādījušies divi vīrieši. Iepriekš pētnieki bija pārliecināti, ka mirstīgās atliekas pieder divām sievietēm, vēsta BBC.

Apbedījumu vietas tika atrastas, veicot arheoloģiskos izrakumus Itālijas pilsētā Modēnā. 2009. gadā pētnieki šos skeletus nosaukuši par "Modēnas mīlnieki", jo tie bija sadevušies rokās un to galvas bija pagrieztas tā, lai izskatītos, ka viņi skatās viens uz otru.

» Atklāta, iespējams, senākā slepkavība pasaules vēsturē

Iepriekš nebija iespējams noteikt šo skeletu dzimumu, jo mirstīgās atliekas bijušas sliktā stāvoklī, taču, laikam ejot, tehnoloģijas ir attīstījušās un zinātniekiem, pateicoties zobu emaljas analīzēm, izdevies noskaidrot skeletu dzimumu.

Kā apgalvo pētnieki no Boloņas universitātes, vīrieši tikuši apglabāti starp ceturto un sesto gadsimtu. Zinātniekiem gan nav skaidrs, kādas attiecības varētu būt saistījušas šos divus vīriešus, taču ir skaidrs, ka tam, kurš apglabāja šos cilvēkus tieši šādā veidā, bija iemesls to darīt.

» Horvātijā atrasti trīs dīvaini antīki galvaskausi: katrs savā formā

Pētnieku grupas vadītājs intervijā pastāstījis, ka vīrieši varētu būt bijuši brāļi vai karavīri, kas kopā miruši kādā kaujā.

Versiju par to, ka vīrieši varētu būt mīļākie, uzskata par mazticamu, jo tajos laikos stingri reliģiskie ierobežojumi nav ļāvuši homoseksuālu attiecību atklātu demonstrāciju.

Zinātnieki apgalvo, ka šis atklājums palīdzēs labāk izprast senos apbedīšanas rituālus.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu