Deviņi latviešu hokejisti piedalās NHL komandu treniņnometnēs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: Ottawa Senators/Facebook

Deviņi latviešu hokejisti piedalās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu pirmssezonas treniņnometnēs, kur cīnīsies par iekļūšanu vienību sastāvos. 

Vārtsargi

Foto: Edijs Pālens/LETA

Kolumbusas "Blue Jackets" komandā uz treniņnometni ir uzaicināti 6 vārtsargi, kuru vidū ir arī divi latviešu vārtu vīri - Elvis Merzļikins un Matīss Kivlenieks.

Latvijas jaunais vārtsargs Artūrs Šilovs aizvadīs laiku Vankūveras "Canucks" nometnē viens, kur viņam konkurenti būs seši citi vārtsargi. Šilovs šovasar tika draftēts un vienojas par trīs gadu līgumu ar "Canucks" komandu. 

Paredzams, ka no šiem trim latviešu vārtsargiem debiju NHL šosezon piedzīvos Merzļikins, kuram tiks dota iespēja cīnīties par pirmā vārtsarga lomu.

Aizsargi

Foto: Christian Bonin/marlies.ca

Vašingtonas "Capitals" komandā uz treniņnometni uzaicināti 19 aizsargi, starp kuriem ir arī Kristofers Bindulis. Hokejistam īsti nav izdevies iepriekšējās divās sezonās sevi apliecināt Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Pagājušajā sezonā Bindulis aizvadīja tikai 4 mačus AHL.

Toronto "Maple Leafs" sastāvā ir Kristiāns Rubīns, kurš pagājušajā sezonā kļuva par Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) čempionu, kā arī aizvadīja dažas spēles AHL čempionātā.

Uzbrucēji

Foto: AP/Scanpix

Savai septītajai NHL sezonai Bufalo "Sabres" rindās gatavojas Zemgus Girgensons. Viņš vasarā pagarināja līgumu ar komandu uz vēl vienu gadu.

Floridas "Panthers" rīcībā ir 36 uzbrucēji, kuru vidū ir arī latvietis Rodrigo Ābols, kurš pavasarī vienojās par divu gadu debitanta līgumu. Visticamāk, Ābols sezonu uzsāks AHL čempionātā, taču veiksmīga snieguma gadījumā tiks dota iespēja nokļūt NHL.

Arī pagājušās sezonas NHL debitanti Teodors Bļugers un Rūdolfs Balcers gatavojas jaunajai sezonai savās komandās - attiecīgi Pitsburgas "Penguins" un Otavas "Senators". 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu