Porziņģa komandas īpašnieks Kjūbans reiz iespēris vienības spēlētājam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Marks Kubans
Marks Kubans Foto: AFP/SCANPIX

Bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Lamārs Odoms šogad publicēja savu autobiogrāfiju, kurā dalījies ar stāstiem no savas skandalozās karjeras. ASV mediju uzmanību piesaistīja atgadījums, kurā iesaistīts arī Porziņģa pārstāvētā kluba Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kjūbans.

39 gadus vecais Odoms, kurš Dalasas kluba rindās aizvadīja vienu no savām sliktākajām sezonām, par incidentu ar Kjūbanu stāsta šādi.

"Galvenais treneris Riks Kārlails mani nomainīja. Gribēju apsēsties blakus treneriem, bet nevienas brīvas vietas nebija, tāpēc devos uz soliņa tālāko galu. Tieši blakus Kjūbanam. Kjūbans pastiepās un man iespēra. Es biju šokēts. Tas nebija tikai tāds uzsitiens. Es to reāli jutu. Šis moments bija bija pēdējais salmiņš."

Bijušais basketbolists atzīst, ka sajutis to, ka vienības īpašnieks pilnībā nerespektē Odomu kā cilvēku. 

"Bija acīmredzams, ka viņš[Kjūbans] mani nerespektēja kā cilvēku. Tajā mirklī es atcerējos savas dienas Lindenas bulvārī, kur pat mazākā necieņas izrādīšana būtu fatāla. Kad es pielēcu kājās, Vinss Kārters, kurš sēdēja blakus, sagrāba manu roku un nelaida to vaļā," savā grāmatā turpina Odoms.

“Ja nu Kārters, ar kuru man bija vistuvākās attiecības komandā, nebūtu sēdējis man blakus? Ja nu, tā vietā, lai vērotu šo incidentu, viņš visu uzmanību būtu pievērsis tieši spēlei? Bez šaubām varu teikt, ka Kārters tajā mirklī mani izglāba no apsūdzības.”

Pats Kjūbans šo atgadījumu nenoliedza.

Dažus mēnešus vēlāk sekoja vēl viens incidents, kas pielika punktu Odoma un "Mavericks" sadarbībai. Kjūbans puslaikā ienāca komandas ģerbtuvē uzdodot jautājumu - Odoms ir iekšā [spēlē] vai arī prom?

"Es to neuztvēru labvēlīgi. Viņš atkal pierādīja to ka nerespektē mani kā cilvēku. Tādas lietas nepārrunā visas komandas klātbūtnē. Tas bija traki."

"Es jau vizuāli iztēlojos kā noguldu viņu uz dēļiem, bet tā nebūtu bijusi izeja. Pēc šī atgadījuma Dalasas sastāvā es laukumā vairs nedevos."

Odoms NBA aizvadīja 14 sezonas, izceļoties ar vidēji spēlē gūtiem 13,3 punktiem un izcīnītām 8,4 atlēkušajām bumbām. 2010.-2011. gada sezonā Odoms, pārstāvot Losandželosas "Lakers", izcīnīja gada labākā rezervista balvu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu