Rogličs krīt "Vuelta a Espana" posmā, bet nosargā drošu līderpozīciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Primožs Rogličs.
Primožs Rogličs. Foto: Getty Images

Franču riteņbraucējs Remī Kavaņā no "Deceuninck-Quick-Step" komandas piektdien uzvarēja prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" 19.posmā, bet kopvērtējuma līderis Primožs Rogličs iekļuva masveida kritienā, taču tas būtiski neietekmēja viņa pārsvaru.

Piektdien riteņbraucējiem bija jāveic 165,2 kilometrus garš posms, kura vienīgā kāpuma smaile bija 12 kilometrus pēc starta.

Kavaņā 25 kilometrus pirms finiša aizbrauca atrāvienā un vienubrīd iekrāja minūtes pārsvaru, kas gan sešus kilometrus pirms finiša tika sadeldēts uz pusi, taču netraucēja francūzim nosargāt līderpozīciju. "Deceuninck-Quick-Step" vienības 24 gadus vecais riteņbraucējs finišēja pēc trim stundām 43 minūtēm un 34 sekundēm, svinēdams savu lielāko uzvaru karjerā.

Piecas sekundes vēlāk finišēja peletons, kura galvgalī bija īrs Sems Benets ("BORA - hansgrohe"), aiz sevis atstādams divus Kavaņā komandas biedrus, čehu Zdeņeku Štibaru un francūzi Filipu Žilbēru.

"Jumbo - Visma" vienības slovēņu riteņbraucējs Rogličs 66 kilometrus pirms finiša iekļuva masveida kritienā, kurā cieta viņa komandas biedrs un palīgs Tonijs Mārtins, kuram tūre ir beigusies. No vadošajiem sportistiem kritienā iekļuva arī kolumbietis Migels Anhels Lopess ("Astana").

Pēc kritiena "Movistar" komanda, kuras riteņbraucēji Alehandro Valverde un Nairo Kintana ir Rogliča tuvākie sekotāji kopvērtējumā, peletonā strauji kāpināja tempu, kas šosejas riteņbraukšanā pēc incidentiem tiek uzskatīta par nesportisku rīcību. Vienubrīd Rogliča un Lopesa grupiņa atpalika par minūti, taču veselais saprāts ņēma virsroku, tādējādi peletons piebremzēja tempu un ļāva kritienā iesaistītajiem sportistiem atgriezties grupā.

Rogličs ar saviem sīvākajiem konkurentiem finišēja vienā grupā piecas sekundes aiz uzvarētāja.

Pamatīgi nikns par Valverdes un viņa pārstāvētās "Movistar" uzvedību bija Lopess.

"Pasaules čempionam tā nevajadzētu uzvesties. Tā nav pirmā reize, kad viņi tā dara. Esmu jau to redzējis," pukojās Lopess.

Sestdien tiks aizvadīts tūres priekšpēdējais posms, kas būs pēdējais etaps kalnos. Tā būs arī pēdējā iespēja veikt kādas izmaiņas kopvērtējumā.

Kopvērtējumā Rogličs savu tuvāko sekotāju Valverdi apsteidz par divām minūtēm un 50 sekundēm. Tikmēr trešais ir Kintana, kurš zaudē vairāk nekā trīsarpus minūtes.

Velobrauciens noslēgsies svētdien Madridē, kad būs veikts 21.posms.

Latvijas riteņbraucēji Spānijas tūrē nepiedalās.

"Vuelta a Espana" norisinās 74.reizi. Pērn par čempionu tika kronēts brits Saimons Jeitss, kurš, tāpat kā 2017.gada čempions Kriss Frūms, šogad nestartē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu